Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Un soldat din Garda Regală a leșinat lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Bărbatul veghea catafalcul regretatei suverane

Un soldat din Garda Regală a leșinat lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a/ Captură video
Un soldat din Garda Regală a leșinat lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a/ Captură video

Un soldat din Garda Regală a leșinat lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a, după ce acesta a fost depus miercuri la Westminster Hall, în Palatul Westminster din Londra.

Cei care au cunoscut-o și îndrăgit-o pe Regina Elisabeta a II-a au avut ocazia de-ai aduce un ultim omagiu. Sute de mii de persoane au așteptat la coadă pentru a-și lua rămas bun de la cea care a fost regină vreme de 70 de ani, iar în timpul acesta, un soldat din Garda Regală i-a îngrijorat pe cei prezenți după ce a leșinat lângă catafalcul Reginei.

Momentul, care a panicat pe toată lumea, a avut loc lângă sicriul Reginei Elisabeta. Militarul a leșinat în timp ce oamenii stăteau la coadă pentru a aduce un omagiu suveranei. Momentul a fost transmis live, motiv pentru care s-a întrerupt pentru câteva minute, iar polițiștii au sărit în ajutorul soldatului.

Citește și: Prințului Harry i s-a interzis să poarte uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cum a reacționat ducele de Sussex

Cu câteva clipe înainte, el coborâse de pe podium pentru a se efectua o schimbare a soldaților din gardă, în timp ce alți militari i s-au alăturat pentru a face schimbări. Ulterior, bărbatului i s-a făcut rău și a căzut pe podea, sub privirile celor prezenți, a relatat Daily Mail.

Când are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Potrivit protocolului stabilit deja, Regina va fi depusă la Westminster Hall de miercuri, ora 17:00, până luni, 19 septembrie, ora 6:30, ziua funeraliilor de stat. Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pentru a fi depus în stare de veci. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în sală, și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra.

Citește și: Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a. Suverana era foarte atașată de patrupezi

Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei. Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei. Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St. George din Windsor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite