Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Când și unde va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit
Regina Elisabeta a II-a a murit

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la domeniul regal din Balmoral, în Scoția, înconjurată de toată familia regală. Când va avea loc înmormântarea?

Regina Elisabeta a II-a a fost al 40-lea monarh al coroanei Angliei, de la William Cuceritorul încoace, și monarhul cu cea mai lungă domnie pe tronul Marii Britanii. Înmormântarea Reginei va avea loc peste 10 zile, la Westminster.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a urmează să fie expus pe un catafalc de onoare pentru ca publicul britanic să îi aducă un ultim omagiu. În mod obişnuit, expunerea pe un catafalc de onoare este rezervată suveranilor, actualelor sau fostelor regine consoarte şi, uneori, foştilor prim-miniştri. În timpul ceremoniei oficiale, sicriul închis este expus în vastul şi medievalul Westminster Hall din Palatul Westminster din Londra.

Citește și: Momentul care i-a uimit pe britanici! Un curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham, înainte să fie anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a

Anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii și Irlandei de Nord a făcut înconjurul lumii în câteva minute. Suverana Regatului Unit s-a stins din viață joi după-amiază, la reședința regală din Balmoral, în Scoția. Anunțul a fost făcut, însă, abia spre seară. Suverana a domnit timp de peste 70 de ani, decenii de-a lungul cărora Regatul Unit și lumea au trecut prin urmările celui de-al Doilea Război Mondial, prin Războiul Rece, dar și prin căderea Uniunii Sovietice.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite