ADVERTISEMENT

Unde va fi depus sicriul Reginei Elisabeta a II-a și cine poate merge să-i aducă monarhului un ultim omagiu

Regina Elisabeta a II-a a murit/ Twitter
Regina Elisabeta a II-a a murit/ Twitter Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine/ Twitter

Sicriul reginei Elisabeta a II-a urmează să fie expus pe un catafalc de onoare pentru ca publicul britanic să îi aducă un ultim omagiu.

În mod obişnuit, expunerea pe un catafalc de onoare este rezervată suveranilor, actualelor sau fostelor regine consoarte şi, uneori, foştilor prim-miniştri. În timpul ceremoniei oficiale, sicriul închis este expus în vastul şi medievalul Westminster Hall din Palatul Westminster din Londra.

Decesul Reginei, joi, în Scoţia, înseamnă că ar putea avea loc o a doua expunere pe catafalc de durată mai scurtă, cel mai probabil în Catedrala St Giles din Edinburgh, ceea ce ar permite publicului să o onoreze pe suverană. Se aşteaptă ca acest spectacol istoric să atragă sute de mii de oameni. În zilele premergătoare înmormântării, publicul va trece încet pe lângă catafalc pentru a-şi prezenta omagiile într-o tăcere sumbră.

Citește și: Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea. Ce titluri primesc acum prințul William și Kate Middleton

Ultima personalitate care a fost expusă pe catafalc de onoare în Marea Britanie a fost Regina Mamă, în 2002. Se estimează că 200.000 de persoane au venit să-şi prezinte omagiile pe parcursul a trei zile.

Sicriele a doi prim-miniştri, respectiv William Gladstone în 1898 şi Sir Winston Churchill în 1965, au fost, de asemenea, expuse la Westminster Hall, atrăgând sute de mii de persoane.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite