Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea. Ce titluri primesc acum prințul William și Kate Middleton

Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea/ Twitter
Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea/ Twitter

Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Britanicii îl vor sluji de astăzi pe „King Charles III”.

După decesul Reginei Elisabeta a II-a, joi seară, fiul său, prințul Charles, primește titulatura de Regele Charles al III-lea. Prințul William şi Kate Middleton şi-au asumat titlurile de duce şi ducesă de Cornwall, așa cum apare pe conturile lor oficiale de Twitter.

Citește și: Anunțul Regelui Charles după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Charles şi Camilla erau cunoscuți anterior cu aceste titluri, pe care urmașii lor le-au preluat transmite joi seară CNN. Astfel, în urma anunțului de joi al morții Reginei Elisabeta a II-a, biografia contului oficial de Twitter al lui Kate şi William s-a schimbat în: „Contul oficial al Ducelui şi Ducesei de Cornwall şi Cambridge şi al Fundației Regale, cu sediul la Palatul Kensington”. Prințul William şi Kate au deținut anterior titlul de duce şi ducesă de Cambridge.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și