Sanatate

Ziua Leguminoaselor/ Freepik
News

Ziua Leguminoaselor. Importanța acestor alimente pentru sănătate și mediu

Ziua Leguminoaselor, marcată pe 6 ianuarie, reprezintă o oportunitate de a evidenția valoarea nutrițională și beneficiile ecologice ale acestui grup alimentar. Fasolea, lintea, mazărea, năutul și alte leguminoase sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă și joacă un rol semnificativ în agricultura durabilă. Importanța leguminoaselor în alimentație Leguminoasele sunt o sursă

Citeste mai mult »
De ce majoritatea dietelor începute la început de an eșuează/ Freepik
News

De ce majoritatea dietelor începute la început de an eșuează. Cum poți obține o schimbare durabilă în alimentație

Cercetările arată că 80% dintre regimurile de slăbire începute în primele zile ale anului eșuează până la mijlocul lunii februarie. Nutriționista Adina Rusu subliniază că, în acest context, esența unei schimbări reușite în alimentație constă în adoptarea unor obiceiuri noi, mai degrabă decât în eliminarea celor vechi. „Principalele cauze ale

Citeste mai mult »
Cum să eviți mahmureala/ Freepik
News

Cum să eviți mahmureala. Băuturile de care să te ferești și cinci trucuri pentru a nu te trezi fără vlagă

Mahmureala poate transforma o noapte de distracție într-o dimineață dificilă, dar există modalități prin care o poți preveni. Dr. Megan Rossi, un medic australian specializat în nutriție, a oferit câteva sfaturi utile pentru a evita efectele neplăcute ale consumului de alcool. Evită băuturile carbogazoase Unul dintre cele mai importante sfaturi

Citeste mai mult »
Cum să mâncăm cu cap de Crăciun, pentru a nu ajunge la spital/ Freepik
News

Cum să mâncăm cu cap de Crăciun, pentru a nu ajunge la spital

Bucuria întâlnirilor de sărbători poate fi umbrită de alegerile alimentare proaste. Doctorul Tudor Ciuhodaru ne oferă câteva reguli simple pentru a ne asigura că sărbătorile de Crăciun rămân plăcute și sănătoase, fără excese care ne-ar putea duce la spital. Atenție la cât și cum mâncăm Medicul subliniază importanța moderației, mai

Citeste mai mult »
Alimente pe care trebuie să le eviți în postul Crăciunului/ Freepik
News

Alimente pe care trebuie să le eviți în postul Crăciunului. Sunt extrem de periculoase pentru sănătate

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie, și se încheie pe 24 decembrie. În această perioadă, mulți români aleg să renunțe la alimentele de origine animală și să consume produse de post. Cu toate acestea, specialiștii avertizează asupra pericolelor unor produse procesate disponibile în magazine, care, deși par sănătoase, pot

Citeste mai mult »
Beneficiile surprinzătoare ale vinului fiert/ freepik
News

Beneficiile surprinzătoare ale vinului fiert. Un consum moderat al acestei băuturi de sezon poate fi sănătos

Vinul fiert este una dintre băuturile cele mai îndrăgite în sezonul rece, aducând o atmosferă de sărbătoare și căldură în serile friguroase. Cu toate că este asociat adesea cu excesele sărbătorilor, consumat cu moderație, vinul fiert poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. De obicei, vinul roșu este preferat, fiind combinat

Citeste mai mult »