Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Regele Charles are cancer, anunțul oficial făcut de Palatul Buckingham. Monarhul își întrerupe angajamentul public

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operației sale pentru prostata mărită, informează BBC.

Tipul specific de cancer nu a fost dezvăluit, însă conform comunicatului emis de Palatul Buckingham, regele a început tratamentele obișnuite încă de luni.

Citește și: Regele Charles al III-a, pentru prima dată în România după încoronare. Președintele Klaus Iohannis îl primește vineri la Palatul Cotroceni

Palatul Buckingham afirmă că regele rămâne optimist cu privire la tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle sale publice complete. Pe durata tratamentului, el își va amâna angajamentele publice, iar alți membri de rang înalt ai familiei regale sunt așteptați să îl înlocuiască.

Nu au fost furnizate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic. Cu toate că evenimentele publice vor fi întrerupte, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, își va menține rolul constituțional de șef de stat.

Duminică, el a fost văzut participând la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea.

Citește și: Detaliile neobișnuite observate de fani în fotografiile vechi ale prințesei Diana cu Regele Charles: „Au făcut tot posibilul să păstreze aparențele”

Regele britanic, care a urcat pe tron la decesul mamei sale la 8 septembrie 2022, a suferit o intervenție chirurgicală la prostată într-un spital privat din Londra cu mai puțin de o săptămână în urmă.

Alegând să facă public tratamentul pentru prostată mărită, regele a exprimat dorința de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale, conform declarației emise atunci de Palatul Buckingham. Regele s-a bucurat de creșterea gradului de conștientizare asupra acestei probleme, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creștere semnificativă a accesărilor legate de afecțiunile prostatei.

Te-ar putea interesa și