ADVERTISEMENT

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a. Ce a cerut suverana înainte să moară

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a/ People
Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a/ People

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie, la Castelul Balmoral. Suverana s-a stins din viață din cauza bătrâneții, potrivit certificatului său de deces. Înainte să moară, Majestatea Sa a avut o ultimă dorință, care i-a fost ascultată și respectată de membrii familiei regale.

După o înmormântare istorică, sicriul Reginei Elisabeta a fost depus acolo unde și-a dorit. Mii de membri ai Forțelor Armate Britanice care au mărșăluit cu precizie, sute de lideri mondiali care s-au strâns în același loc, zeci de membri regali, toți s-au strâns pentru a o conduce pe suverană pe ultimul drum.

Pentru tânăra prințesă, care nu și-a dorit niciodată să fie Regină, finalul i-a adus în sfârșit pace, alături de familia sa. Asta pentru că, monarhul și-a dorit ca sicriul ei să fie depus lângă cel al părinților ei și al surorii sale, pentru a fi aproape de cei care i-au fost cu adevărat familie.

Citește și: Reacția fiului cel mic al lui Kate Middleton când a aflat că Regina Elisabeta a murit. Puștiul are doar patru ani

„Nu și-a dorit să vadă o statuie a ei sau chiar să aibă o cameră funerară separată în Capela Sf. Gheorghe. Așa cum mi-a spus odată verișoara ei Margaret Rhodes: A vrut să-și facă tatăl mândru”, a spus istoricul Robert Hardman pentru revista People.

Cea mai faimoasă femeie a epocii moderne se odihnește acum, nu într-un monument care îi poartă propriul nume, ci în Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, alături de iubiții ei părinți, Regele George al VI-lea și Regina Mamă, de sora ei, prințesa Margareta și soțul ei, prințul Philip.

Încă de la încoronarea sa din 1953, Regina Elisabeta și-a petrecut, probabil, întreaga viață, dedicându-se familiei și supușilor ei. Ultimele 10 zile, înainte ca sicriul să fie depusă, au fost, de fapt, tot pentru națiunea ei.

Citește și: Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni

„Nu și-ar fi dorit acel fast și această ceremonie pentru ea însăși, dar și-a recunoscut rolul pe care l-a jucat. Chiar și moartă, ea încă slujea”, spune biograful regal Penny Junor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite