Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a fost făcut public. Cauza care a dus la moartea suveranei

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a fost făcut public/ DailyMail
Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a fost făcut public/ DailyMail

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. Documentul arată că monarhul a murit pe 8 septembrie 2022 la Balmoral, la ora 15:10, de „bătrânețe”. Cea care a informat medicii a fost prințesa Anne, fiica suveranei.

Majestatea Sa Regală s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, joi, 8 septembrie 2022, la ora 15:10, cu mai mult de trei ore înainte ca publicul să fie informat, potrivit certificatului de deces, eliberat de National Records of Scotland. De asemenea, documentul arată că suverana a murit de „bătrânețe”.

Citește și: Băutura pe care o consumă Regele Charles în fiecare dimineață. Aceasta scade nivelul colesterolului și menține sănătate inimii

Ora morții care se regăsește pe certificatul de deces dovedești că Regele Charles și singura lui soră au fost alături de mama lor atunci când aceasta s-a stins din viață, în urmă cu trei săptămâni, potrivit DailyMail.

Prințul William, prințul Andrew, prințul Edward și soția sa, Sophie, contesa de Wessex, erau în avion atunci când Regina a murit. Aceștia se îndreptau către Balmoral, decolarea având loc la ora 14.39 și aterizarea la o oră mai târziu.

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a fost făcut public/ DailyMail
Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a fost făcut public/ DailyMail

Prințul Harry nu se afla în avion cu fratele său și a trebuit să facă propria călătorie în Scoția cu un avion cu jet de la Luton, după ce bunica lui murise. El a aterizat la Aberdeen la 18.46, la 16 minute după ce Palatul a făcut anunțul.

Citește și: Motivul pentru care sicriul Reginei Elisabeta a fost confecționat din plumb. Acesta a fost pregătit în urmă cu 30 de ani

Bătrânețea a fost singura cauză de deces enumerată, fără alți factori care contribuie. A fost aceeași cauză a morții ca pe certificatul de deces al soțului ei, Prințul Philip. Paul Lowe, grefierul general din Scoția, a confirmat că moartea reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire pe 16 septembrie 2022.

Am fost atât de norocoasă să fiu alături de mama mea în ultimele ei 24 de ore de viață”, a declarat prințesa Anne.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite