Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Băutura pe care o consumă Regele Charles în fiecare dimineață. Aceasta scade nivelul colesterolului și menține sănătatea inimii

Băutura pe care o consumă Regele Charles în fiecare dimineață/ Mirror
Băutura pe care o consumă Regele Charles în fiecare dimineață/ Mirror

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, consumă în fiecare dimineață o anumită băutură, potrivit fostului secretar de presă al regelui. Noul monarh ia micul dejun foarte târziu, care constă doar dintr-o singură băutură care s-a dovedit că reduce riscul de cancer, protejează inima și îmbunătățește longevitatea.

Regele Charles are un program încărcat acum, de când a moștenit tronul Marii Britanii, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Astfel că, mâncarea și băutura consumată de monarh trebuie să-l ajute să-și mențină sănătatea și energie pentru a-și duce la îndeplinire rolul.

Alegerile suveranului pentru micul dejun au un impact pozitiv asupra longevității datorită proprietăților lor anticancerigene și de scădere a colesterolului. Potrivit nutriționistului de la Lifesum Signe Svanfeldt, băutura sa caldă preferată este una „care îmbunătățește sănătatea inimii și scade tensiunea arterială”. Monarhul bea ceai Darjeeling și un pahar mic de suc de fructe, ambele băuturi fiind benefice pentru sănătate din mai multe motive.

Citește și: Regele Charles, posibile semne de boală. Fanii au fost îngrijorați după ce au observat că monarhul are mâinile umflate și roșii

„Ceaiul Darjeeling are multe beneficii pentru sănătate, având în vedere conținutul de antioxidanți, vitamine și polifenoli, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și creșterea sănătății inimii”, spune Signe.

De asemenea, ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, care este un compus despre care s-a demonstrat că reduce riscul de ateroscleroză. Ateroscleroza este acumularea de placă în artere, una dintre principalele cauze pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Cercetările anterioare au descoperit că o dietă constând din flavonoide precum quercetina are beneficii pozitive pentru sănătate, în special asupra inimii. De asemenea, s-a dovedit că flavonoidele ajută împotriva hipertensiunii, inflamației, diabetului și bolilor vasculare.

S-a descoperit și că, compușii polifenolici bogați ai ceaiului Darjeeling inhibă creșterea cancerului în mai multe moduri, reducând și dezvoltarea tumorii. „Polifenolii ajută la scăderea riscului de formare a celulelor canceroase”, spune Molly Myers, dietetician și nutriționist. „Cercetările sugerează că dietele bogate în alimente care conțin polifenoli ar putea oferi o anumită protecție împotriva dezvoltării bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cancerului și diabetului. Specific bolilor cardiovasculare, polifenolii pot oferi protecție prin îmbunătățirea funcției mucoasei interioare a inimii și a vaselor de sânge, creșterea colesterolului HDL protector (colesterolul bun), scăderea colesterolului LDL, colesterolul rău) și promovarea antiplachetare și antiinflamatoare. activitate.”, a adăugat doctorul Susan Rodder, cardiolog.

Citește și: Prințul Charles primește titulatura de Regele Charles al III-lea. Ce titluri primesc acum prințul William și Kate Middleton

Într-un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină, a fost investigată activitatea anticanceroasă a ceaiului Darjeeling. Șobolanilor masculi li s-a administrat extract de Darjeeling cu probe de sânge analizate ulterior. Cercetătorii au remarcat că, compusul polifenoli găsit în ceai este „capabil să reducă riscul unei varietăți de boli umane, inclusiv cancerul sau proliferarea necontrolată a celulelor”. Cercetarea a concluzionat că ceaiul Darjeeling are „efecte anticancerigene și ar putea avea proprietăți chimio-preventive”.

Beneficiile sucului de fructe pe care îl consumă Regele Charles

La micul dejun, Regele Charles se bucură și de un pahar de suc de fructe, care ajută „la creșterea aportului de vitamine, minerale și fibre al regelui”, a spus Svanfeldt. Conținutul de antioxidanți ajută la reducerea riscului anumitor probleme de sănătate și vitaminele ajută organismul să funcționeze bine.

„Unele sucuri de fructe ajută, de asemenea, la combaterea problemelor, cum ar fi constipația, în timp ce sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare. cu toate acestea, unele sucuri de fructe sunt bogate în zahăr și calorii, ceea ce înseamnă că oamenii ar trebui să evite să consume prea mult suc.”, spune Medical News Today.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite