Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni/ Instagram
Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni/ Instagram

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, la reședința sa de la Castelul Balmoral. Considerată cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, aceasta a reușit să strâng în cei 70 de ani de domnie o sumă uriașă de bani. Ce avere avea Regina Elisabeta și cine o va moșteni.

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni

De-a lungul anilor, Regina Elisabeta a strâns o sumă frumușică de bani. Suverana a avut o avere de 425 de milioane de dolari, aceasta fiind formată din aproape 75 de milioane de dolari din investiții, 160 de milioane de dolari fiind bani moșteniți de la mama ei. A avut proprietăți în valoare de 110 milioane de dolari, o colecție de timbre care valora circa 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, potrivit publicației Bloomberg.

Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecția de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta a II-a, ele fiind păstrate pentru noile generații. Casa Regală valorează 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii, conform zf.ro.

Citește și: Când și unde va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

„Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”, spunea Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch.”

Palatul Buckingham are 775 de camere şi o grădină de 161.880 de metri pătrați. Specialiştii sunt de părere că proprietatea valorează 2 miliarde de dolari, mai scria Bloomberg.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și