Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Câinii reginei Elisabeta simt prezența acesteia și după moarte. Ce reacții au patrupezii la șapte luni de la decesul monarhului

Câinii reginei Elisabeta simt prezența acesteia și după moarte. Ce reacții au patrupezii la șapte luni de la decesul monarhului/ Women's Health
Câinii reginei Elisabeta simt prezența acesteia și după moarte. Ce reacții au patrupezii la șapte luni de la decesul monarhului/ Women's Health

Sarah Ferguson este convinsă că fantoma reginei Elisabeta a II-a îi face pe cățeii corgi supraviețuitori, „să nu latre de la nimic”.

Fergie a adoptat suita de animale de companie, Sandy și Muick, după moartea fostului, monarh anul trecut. Ducesa de York a vorbit despre modul în care este convinsă că fantoma fostei sale soacre se uită la câinii ei. Sandy și Muick au fost un cadou pentru regină, de la Sarah și fostul ei soț Prințul Andrew și fiicele lor, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, în anul 2021.

Apoi, după moartea ei, la vârsta de 96 ani, cățeii au fost dați înapoi ducesei pentru a avea grijă de ei, deși, ea admite că nu este o sarcină ușoară. Într-un interviu recent cu People, Sarah a împărtășit bucuriile și stresul care vin cu grija câinilor regali și a dezvăluit de ce crede că „nu latră la nimic”, potrivit Mirror.

„Sunt icoane naționale, așa că, de fiecare dată când aleargă după o veveriță, mă panichez”, a spus ducesa. Dar sunt bucurii totale și întotdeauna mă gândesc că atunci când nu latră față de nimic și nu se văd veverițe, cred că este pentru că regina trece pe lângă mine.

Citește și: Cum ar arăta Pământul fără pisici. Ți-ai putea imagina lumea fără aceste vietăți blănoase?

Sarah a adăugat că Sandy și Muick (pronunțat „Mick”) se află în compania ei de multe ori și suspectează că animalele cred că este „foarte amuzantă”. Sarah a dezvăluit anterior că corgii se aflau bine în casa ei și a spus că este o „mare onoare” să ai grijă de „comoara națională”. Sandy și Muick s-au alăturat celor cinci terrieri Norfolk ai lui Andrew și Fergie în casa pe care o împart, Royal Lodge din Windsor, și toți se bucură de compania celuilalt, potrivit  Mirror.

Foto: India Today

„Toate se echilibrează, covorul se mișcă pe măsură ce mă mișc, dar m-am obișnuit cu asta acum”, a declarat Sarah pentru The Telegraph în octombrie. Mai târziu în acea lună, ducesa a împărtășit o fotografie adorabilă cu cei doi corgi care arată fericiți afară, în soare, și a scris: „Cadourile care continuă să fie dăruite”. Se crede că iubita regină a fost alături de ea în ultimele ore, „cu ea în cameră”, în timp ce stătea pe patul de moarte.

Sandy și Muick au fost apoi fotografiați spunând ultimele lor urări de bine sicriului proprietarului lor loial în afara Castelului Windsor, în timp ce cortegiul funerar a sosit. Chiar înainte ca Majestatea sa să moară, ea a suferit o durere de inimă, la vestea morții celui mai mare câine al ei, Candy, cel mai longeviv corgi, o încrucișare între un dachshund și un corgi galez. Candy a murit la scurt timp după ce regina a ajuns în Scoția, la începutul verii trecute, potrivit Mirror.

Citește și: 10 dintre cele mai stupide morți ale istoriei

Regina Elisabeta a II-a a fost considerată „afectată” de această pierdere și a luat decizia de a transporta rămășițele câinelui loial la Londra și de a fi înmormântată la Windsor, împreună cu un alt animal de companie pe termen lung, Vulcan, care a murit, în anul 2020.

Te-ar putea interesa și