ADVERTISEMENT

Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a. Suverana era foarte atașată de patrupezi

Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram
Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Vestea a întristat o lume întreagă, familia regală fiind devastată. Moartea celui mai longeviv monarh a adus schimbări majore în regatul Marii Britanii, însă există o întrebare care stă pe buzele tuturor: cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a?

Suverana a avut o domnie de 70 de ani și este cunoscută pentru faptul că iubește enorm animalele, în special câinii. De-a lungul viții sale, Regina Elisabeta a deținut peste 30 de câini din rasa Corgi, fiind rasa preferată a monarhului. Primul câine pe care l-a avut l-a primit de la tatăl său, Regele George al VI-le, atunci când a împlinit vârsta de 18 ani, numindu-l Susan. Astfel, fiecare câine pe care Regina l-a avut ulterior este urmașul primului său animal de companie.

Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram
Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie, lăsând în urmă o mulțime de oameni îndurerați, dar și cinci câini care au pierdut-o pentru totdeauna. Suverana avea doi câini din rasa Corgi, pe Muick și Sandy, un Dorgi, care este o încrucișare de Corgi şi Dachshund, pe nume Candy, și doi câini din rasa Cocker Spaniol. Dintre toți, cei mai cunoscuți sunt câinii din rasa Corgi, aceștia însoțind-o pe Regină peste tot și chiar fiind subiectul unui film de animație intitulat „Cățeii Reginei”.

Citește și: Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o va moșteni

Deși nu a fost făcut public un plan oficial despre cine va avea grijă de câinii ei, biograful regal Ingrid Seward a speculat, pentru publicația Newsweek, că aceștia ar putea rămâne în grija copiilor ei. „Cred că toți câinii vor fi îngrijiți de familie, probabil de Andrew”, a declarat biograful regal.

Regina Elisabeta a adoptat un câine la moartea prințului Philip

În urmă cu un an, prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani. Moartea ducelui de Edinburgh a consumat-o enorm pe suverană, astfel că aceasta și-a consolat cu compania a doi câini Corgi noi. Atunci când soțul său, prințul Philip, a fost internat în spital în 2021, Elisabeta l-a primit pe Muick, care a fost numit după un loc în apropiere de Castelul Balmoral, una dintre reședințele de vară preferate de monarh, acolo unde a și murit.

Câinii Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit au fost întotdeauna tratați regește. Aceștia primesc hrana în ordinea vârstei lor, au un meniu personalizat şi sunt tratați cu medicamente homeopatice, potrivit Agerpres

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Într-un interviu acordat revistei britanice „Town & Country”, un psiholog specializat în comportamentul animal a relatat că patrupedele atât de îndrăgite de suverana britanică mănâncă din veselă de argint şi porțelan, iar masa le este servită de un majordom.

Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram
Cine va avea grijă de câinii Reginei Elisabeta a II-a/ Instagram

„Regina se așează în faţa câinilor, care stau în jurul ei în semicerc, şi îi hrănește pe rând pe fiecare”, a povestit Roger Mugford în urmă cu ceva timp, adăugând că, în timp ce iau masa cei vârstnici, cei mai tineri ‘„rămân așezați la locul lor, așteptând cu răbdare să le vină rândul”. 

Totodată, el a menționat că regina avea norme clare în privința modului în care pot fi tratați şi educați favoriții ei Corgi. „Nu tolerează lipsa de amabilitate şi-mi aduc aminte că a rămas cu o părere dezagreabilă în legătură cu președintele (SUA) Lyndon B. Johnson după ce acesta i-a luat câinii de urechi”, a declarat antrenorul. „Când vorbește despre câinii ei Corgi sau despre caii ei, i se vede o latură total diferită, fiind mult mai relaxată”, a mai spus el.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite