Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Doliu mondial după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Turnul Eiffel nu va fi luminat joi noaptea

Doliu mondial după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Turnul Eiffel nu va fi luminat joi noaptea/ Pexels
Doliu mondial după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Turnul Eiffel nu va fi luminat joi noaptea/ Pexels

Este doliu mondial după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Turnul Eiffel din Paris nu va fi luminat joi noapte, în semn de omagiu pentru regretatul monarh, a anunțat primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a provocat doliu mondial. Primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo, a declarat că Turnul Eiffel din Paris nu va fi luminat joi noapte, în semn de omagiu pentru regretatul monarh.

Citește și: Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Sincere condoleanțe şi sprijin”

De asemenea, în Brazilia, președintele Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu naţional după moartea reginei.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite