Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Sincere condoleanțe şi sprijin”

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a
Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleanțe Regatului Unit, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Președintele rus „sprijină” membrii familiei regale și întregul popor britanic.

Într-un mesaj transmis către noul rege, Charles al III-lea, Vladimir Putin a declarat, într-un comunicat remis agențiilor de presă ruse și preluate de Reuters că regina „s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supușilor săi, precum şi de autoritate pe scena internațională”.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj emoționant după moartea Reginei: „A modelat istoria modernă și este un simbol excepțional de loialitate și angajament”

„Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile. Permiteți-mi să vă transmit sincere condoleanțe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii”, a mai transmis liderul de la Kremlin.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul emoționant, transmis de președintele Klaus Iohannis, vine după ce serviciile casei regale au anunțat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC.

„După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Citește și: Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie.

Încă de când s-a anunțat că medicii sunt îngrijorați de starea de sănătate a Reginei Elisabeta, Familia Reginei s-a adunat în jurul ei, venind din toată țara pentru a fi alături de suverană la Balmoral. Prințul William a sosit împreună cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward, precum și cu soția prințului Edward, Sophie. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, deoarece copiii ei și ai lui William au avut prima lor zi la o școală nouă. Prințul Harry se afla și el pe drum spre Balmoral, dar nu însoțit de soția sa Meghan, potrivit purtătoarei lor de cuvânt. Prințul Charles a ajuns ceva mai devreme la castelul Balmoral.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite