Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Fructul perfect, avocado. Lucruri pe care, probabil, nu le știai despre acest fruct miraculos

Fructul perfect, avocado. Lucruri pe care, probabil, nu le știai despre acest fruct miraculos/ Pixabay
Fructul perfect, avocado. Lucruri pe care, probabil, nu le știai despre acest fruct miraculos/ Pixabay

L-am consuma la orice oră din zi, fiind unul dintre cele mai gustoase fructe. Pe lângă acest aspect, l-am pune în orice rețetă de salate, textura sa cremoasă conferindu-le un gust delicios și o textură fină. Doar că, există o serie de informații pe care, probabil, nu le știai despre acest fruct miraculos.

Ca atare, am realizat mai jos niște pasaje descriptiv-informaționale, cu privire, la acest fruct.

Avocado-ul nu este o legumă, ci un fruct. Fapt pentru care, acesta se potrivește de minune cu rodiile, perele, mango-ul sau piersicile.

Citește și: Salate de toamnă. Cum să prepari acasă cele mai gustoase salate toamna aceasta

Fructele avocado-ului își realizează procesul de maturizare în copac, însă, se coc abia după ce au fost culese. Unul dintre cele mai interesante lucruri ale acestui fruct este că, poate rămâne în copac până la 18 luni. Mai exact, copacul păstrează fructul într-o stare intactă, până când tu te hotărăști să-l consumi.

Fiecare fruct de avocado este cules manual, iar printre cele mai mari costuri de întreținere ale acestui fruct sunt forța de muncă și apa. Este una dintre cele mai bogate surse de grăsime sănătoasă. Printre grăsimi mai regăsim și acid oleic, care contribuie la reducerea nivelului de colesterol, dar ajută și la absorbția substanțelor nutritive din alimente. Asta înseamnă că, fiecare fel de mâncare consumată cu acest fruct devine mult mai sănătoasă.

Citește și: Alimentul care îți menține sănătatea pe măsură ce îmbătrânești. Este vedeta toamnei și îl găsește peste tot

Îți poți da seama dacă un fruct avocado este copt, nu doar după culoarea acestuia, ci și după fermitatea lui. Cu cât este mai copt, cu atât va fi mai moale și mai pufos. În funcție de durata culegerii acestui fruct, avocado-ul se poate coace în jur de 8 zile. Caz în care te grăbești să consumi acest fruct sau ai nevoie de el pentru o rețetă, atunci, poți grăbi procesul de coacere prin punerea lui într-o pungă de hârtie, pe care să nu o închizi în mod complet, alături de un măr. Substanța de etilenă pe care o eliberează mărul conduce la coacerea mai rapidă a avocado-ului.

Este printre puținele fructe de care te poți bucura și poți fi sigur că nu au fost modificate genetic sau atinse de anumite substanțe chimice. Potrivit nutriționiștilor acesta mai poartă și denumirea de „fructul perfect” pentru că poate fi consumat la orice oră din zi, fiind plin de vitamine și fibre. Pe termen mai lung acesta contribuie și la menținerea sănătății, a frumuseții, dar și a siluetei.

Citește și: Camforul – leacul bunicii pentru răceli și gripe

Cel mai cunoscut sortiment de avocado este Hass, fiind descoperit în California, în anul 1930. Acesta a fost descoperit în curtea unui poștaș, pe nume Rudolph Hass, de unde provine și numele tipului de soi.

În zona California, vorbim de un singur sezon pentru acest fruct. Acesta cuprinde lunile aprilie până în septembrie. Copacul de avocado are un singur proces de înflorire, în luna februarie. Față de California, Mexicul are 5 regiuni diferite, în care se cultivă avocado, cu 5 tipuri de climate diferite.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite