Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Alimentul care îți menține sănătatea pe măsură ce îmbătrânești. Este vedeta toamnei și îl găsește peste tot

Alimentul care îți menține sănătatea pe măsură ce îmbătrânești/ Pexels
Alimentul care îți menține sănătatea pe măsură ce îmbătrânești/ Pexels

Toamna oferă o mulțime de alimente de sezon care fac minuni pentru corpul uman. Nucile, căci despre ele vorbim, au o mulțime de beneficii pentru sănătate, oferind o mai bună calitate a dietei și îți vor oferi mai multă energie.

Un nou studiu a arătat încă o dată beneficiile nucilor pentru organismul uman. Cercetătorii care au analizat 20 de ani de istoric alimentar și 30 de ani de măsurători fizice și clinice au descoperit că participanții care au mâncat nuci la începutul vieții au prezentat o probabilitate mai mare de a fi mai activi din punct de vedere fizic, de a avea o dietă de calitate superioară și de a avea un profil de risc mai mic pentru bolile de inimă pe măsură ce îmbătrânesc.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi? Sigur nu știai cum te poate ajuta acest fruct

De asemenea, studiul susține că, doar simplul gest de a adăuga în mod frecvent în alimentație aproximativ o mână de nuci poate preveni afecțiunile la inimă și ar putea acționa ca o punte de legătură către alte obiceiuri de viață care promovează sănătatea mai târziu în viață.

Beneficiile nucilor

Nucile sunt singurele fructe cu coajă lemnoasă care reprezintă o sursă excelentă de acid alfa-linolenic omega-3 de origine vegetală, despre care cercetările arată că ar putea juca un rol în sănătatea inimii, a creierului și în îmbătrânirea sănătoasă.

Într-un studiu publicat în Nutrition, Metabolism, & Cardiovascular Diseases, cercetătorii de la University of Minnesota School of Public Health susțin că o posibilă explicație pentru aceste rezultate s-ar putea datora combinației unice de nutrienți care se găsesc în nuci și efectului lor asupra rezultatelor în materie de sănătate.

Citește și: Camforul – leacul bunicii pentru răceli și gripe

În plus, doar o porție de nuci sau aproximativ o mână, conține o varietate de alți nutrienți importanți pentru susținerea sănătății generale, inclusiv patru grame de proteine, două grame de fibre și o sursă bună de magneziu. Nucile oferă, de asemenea, o varietate de antioxidanți, inclusiv polifenoli, relatează descopera.ro.

În cadrul acestui studiu, au fost colectate și analizate informații despre alimentație și sănătate de la 3.023 de bărbați și femei, de altfel sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, scrie EurekAlert. Măsurătorile fizice și clinice au fost efectuate la mai multe examene care s-au întins pe parcursul a 30 de ani.

Astfel, consumul de nuci a fost legat de un risc mai mic de boli de inimă. A fost asociat și cu o creștere mai mică în greutate. În plus, consumatorii de nuci au avut concentrații semnificativ mai mici de glucoză în sânge.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite