Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ceaiul minune care te scapă de stres. Această plantă relaxează organismul și te poate face să dormi mai liniștit

Ceaiul minune care te scapă de stres/ Pixabay
Ceaiul minune care te scapă de stres/ Pixabay

În ultimii ani, stresul a devenit o problemă pentru mulți oameni. Ritmul alert al vieții, problemele cotidiene și situația actuală din lume, ne-a făcut să devenim mult mai stresați și să avem probleme in viața de zi cu zi, dar și cu somnul. Există totuși remedii naturale care te scapă de stres și care te vor face să dormi mai liniștit.

Ceaiul minune care te scapă de stres

Stresul nu trebuie ignorat, ci alungat, cel mai bine utilizând metode naturale pe care le putem aplica atât la locul de muncă, dar mai ales atunci când ajungem seara acasă. Primul pas este să conștientizăm că stresul este o reacție naturală atât fizică, cât şi psihică, la situații bune şi rele.

Altfel spus, pe termen scurt, stresul ne ajută să ținem sub control anumite situații, iar apariția sa poate fi precipitata de tensiunile responsabilităților zilnice. De aceea este util să știm că avem la îndemână soluții simple pentru a ne controla stresul, a ne relaxa şi a avea un somn profund şi liniștit.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi? Sigur nu știai cum te poate ajuta acest fruct

Astfel, cel mai bun remediu pentru stres este ceaiul din banane. Acest ceai este foarte cunoscut şi apreciat de cei care au probleme cu somnul din țările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundență, dar în Europa acest remediu este mai puțin cunoscut.

Bananele sunt printre cele mai iubite și consumate fructe. O banană medie are cam 100 calorii și un indice glicemic scăzut, adică nu crește repede glucoza în sânge. Ea conține vitamina B6, vitamina C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre care aduc multiple beneficii organismului. Pe lângă beneficiile nutritive, potrivit cercetătorilor străini, o singură banană mâncată ne poate crește speranța de viață cu 13 minute.

Dar şi cojile de banane aduc beneficii. Mai exact, ceaiul de banane relaxează profund organismul şi apoi oferă un somn profund şi liniștit.

Cum prepari ceaiul de banane

Ingrediente:

  • 1 banană coaptă
  • 1 linguriță de miere
  • scorțișoara după gust

Mod de preparare:

Alegeți banane de calitate bună. Spălați-le bine cu bicarbonat sau cu oțet. Puneți două căni de apă la fiert. Tăiați banana în jumătate şi adaugați-o cu tot cu coajă în apa clocotită timp de 4-5 minute. Luați ceaiul de pe foc şi adaugați după gust miere şi scorțișoară. Cojile le puteți arunca, iar banana fie o puteți mânca, fie puteţi pregăti un piure.

Citește și: Cum să ai un sistem imunitar puternic toamna aceasta

Bogate în serotonină, numit și hormonul fericirii, cojile de banane relaxează organismul și alungă stresul. Triptofanul, aminoacid esențial natural, are efecte benefice în cazul celor care suferă din cauza tulburărilor de somn. Mai mult, studiile au arătat şi faptul că în cojile de banane există şi o cantitate importantă de luteină, substanță care ajută la protejarea ochilor de cataractă. De asemenea, conținutul de magneziu, previne întreruperea bruscă a somnului și trezirile din timpul nopții, iar potasiul ajută mușchii și vasele de sânge să se relaxeze dezactivând astfel efectul adrenalinei.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite