Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua internațională a băuturilor. Cum ar arăta viața noastră dacă nu am bea nimic?

Ziua internațională a băuturilor
Ziua internațională a băuturilor

Dacă nu ar fi băuturile, cum am sărbători zilele speciale? Indiferent de ceea ce ne place să bem și pentru ce ne place să bem, băuturile sunt o parte importantă din viața noastră. De aceea, astăzi, 6 mai sărbătorim Ziua Internațională a Băuturilor. Aceasta ne permite să explorăm puțin mai adânc dragostea noastră pentru băuturi și să experimentăm puțin.

Tu știi cum ar arăta viața noastră dacă nu ar exista băuturile? Să presupunem totuși că ai putea să supraviețuiești fără să bei nimic. Ți-ai putea imagina o lume fără cafeaua de dimineață, fără berea de la terasă vara, fără shot-urile de tequila la o petrecere sau fără un pahar de vin la o cină romantică?

Scurtă istorie a băuturilor

Băuturile au existat, într-o formă sau alta, aproape de la începutul omenirii. Bineînțeles că, înainte de a exista Coca-Cola, exista doar apă! Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, oamenii au început să creeze tipuri de băuturi noi și interesante. Astăzi, băuturile sunt împărțite în cel puțin 19 categorii. Inclusiv băuturi alcoolice și nealcoolice, băuturi cu cofeină, băuturi pe bază de orz, băuturi din porumb, băuturi din orez și așa mai departe. Primele beri au apărut în Egiptul antic. Acestea erau atât de slabe încât chiar și copiii au putut savura această băutură.

Citește și: Băutură și mâncare la preț redus, veselie la cote maxime. Astăzi este Happy Hour Day, sărbătoare născută pe mare și adusă pe uscat

Cu toate acestea, se crede că berea datează din perioada neolitică. De asemenea, prima cafea din lume, așa cum o cunoaștem astăzi, a fost făcută de un yemenit pe nume Omar în secolul al XVI-lea. Coca-Cola, pe de altă parte, a fost creată relativ recent, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Puțini dintre noi își pot imagina viața fără cel puțin pe una dintre aceste trei băuturi. Acest lucru arată doar cât de importante sunt băuturile în cultura noastră și au fost, de sute și mii de ani.

Cum să sărbătorim Ziua Internațională a Băuturilor

O modalitate interesantă de a sărbători Ziua Internațională a Băuturilor ar consumi numai alimente lichide în această zi sau să bei doar băuturi. Acest lucru nu este pentru cei slabi, dar cu siguranță ne-ar obliga să descoperim combinații de arome noi și interesante pe care nu le-am încercat până acum.

De exemplu, smoothie-urile. Aceste băuturi au devenit foarte populare în ultimii ani, așa că de ce să nu-ți începi ziua cu un smoothie hrănitor? Iată o rețetă simplă pentru un smoothie pentru micul dejun, care este pur și simplu delicios și îți va oferi un plus de energie de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua.

Rețetă Smoothie Apple-Kale

Ingrediente pentru două porții:

  • 1-1 / 2 cană de varză tocată
  • 2 tulpini mici de țelină
  • 1 banană, tocată
  • 1 cană suc de mere
  • Sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă

Mod de preparare: Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până la omogenizare, aproximativ 20 de secunde.

Acesta este doar un exemplu, însă există o mulțime de alte rețele de smoothie-uri delicioase care să-ți satisfacă orice poftă. Poți adăuga multe alte ingrediente în smoothie-ul tău pentru a-l face mai hrănitor, cum ar fi semințele de in, spanac sau avocado și lista poate continua. Cele mai importante lucruri este că găsești un smoothie potrivit pentru tine. Și sunt atât de multe, ar fi aproape imposibil să nu!

Citește și: Ni se acrește de toate și sărbătorim asta. Ziua Acrului este o provocare pentru toate gusturile

De asemenea, ți-ai putea dedica această zi încercării de băuturi noi pe care nu le-ai gustat niciodată, cum ar fi băuturile importate din țări îndepărtate. Până la urmă, ce poate merge rău? Și chiar dacă încercați ceva cu adevărat dezgustător, nu îți face griji, există întotdeauna o altă băutură pe care o bei ca să scapi de gustul rău din gură!

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite