ADVERTISEMENT

Băutură și mâncare la preț redus, veselie la cote maxime. Astăzi este Happy Hour Day, sărbătoare născută pe mare și adusă pe uscat

Happy Hour Day
Happy Hour Day

Ziua de astăzi ar trebui să fie o sărbătoare de la un capăt la altul al globului, dar, în schimb, se dovedește de o nostalgie internațională. Este Ziua Happy Hour, acea zi din an în care te bucuri de cocktail-uri, bere şi meniuri la preț redus oriunde te-ai afla în lume.

Oriunde mergi în lume, acolo unde este happy hour există distracție. Pentru că nu mai plătești 8 euro pe o bere, ci doar jumătate, iar un meniu pe care în mod normal plăteai 40 de euro costă doar 12. Există happy hour pentru băutură, de obicei seara între orele 17 şi 19, şi happy hour pentru mâncare, între orele 11 şi 14. Desigur, orele diferă de la țară la țară şi chiar de la oraş la oraş, dar conceptul este același.

Istoria Happy Hour Day

În mod surprinzător, ceva pe care majoritatea dintre noi îl asociem cu distracția de după muncă, în medii preponderent urbane, a început de fapt în Marina SUA încă din 1914. Conceptul Happy Hours, așa cum îl cunoaștem astăzi, a început în primele zile ale războiului mexicano-american. În timpul ocupației portului Veracruz, marinarii americani de la bordul U.S.S. Arkansas au fost subiectul unor reporteri în căutare disperată de subiecte, după ce luptele anterioare epuizaseră toate subiectele interesante.

Citește și: Ziua Internațională a Bancurilor. Cum putem transforma râsul în terapie

Astfel, termenul apare  în „Washington Times” din 1 mai 1914, unde se spunea că, după o zi plină, Happy Hours le creștea moralul marinarilor datorită meciurilor de box, dansului și băuturii. (Deși lichiorul era interzis în mod expres pe toate navele din Marina Americană începând cu 1899, este posibil ca marinarii să fi strecurat totuşi alcool la bord). Până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Happy Hours deveniseră deja obișnuință, practica relaxantă răspândindu-se în toată flota navală americană.

Pe 25 aprilie 1959 fenomenul a fost popularizat şi în afara marinei printr-un articol apărut în „Saturday Evening Post”. Era un articol intitulat „Bărbații care urmăresc rachetele” şi descria pericolele la care se expuneau persoanele care „trăiau și lucrau în avanposturi izolate ale insulei, urmărind lansările de rachete de la Cape Canaveral (…) Cu excepția celor care cheltuiesc prea mult în Happy Hours la bar – și sunt puține dintre acestea – banii se câștigă totuşi repede”.

Ziua Happy Hour este sărbătorită în cele mai minunate și mai vesele moduri. Până anul acesta, modalitatea ideală era de a merge la barul preferat şi a lua din plin în considerare ofertele Happy Hour, fie că ar fi fost vorba de mâncare sau băutură. În noile condiții de pandemie, cei îndrăgostiți totuşi de Happy Hour pot organiza o astfel de sărbătoare în propria locuință, unde să invite prietenii la câteva pahare de băutură, mâncare și distracție.

Citește și: Ziua Internațională a Prieteniei, îi prețuim astăzi pe cei care ne sunt aproape. „Un prieten este o persoană care știe totul despre tine şi încă te iubește”

Toate aceste lucruri sunt în spiritul Zilei Happy Hour și pot deveni o tradiție pe tot parcursul anului, mai ales că suntem în perioada premergătoare Sărbătorilor, iar majoritatea oamenilor sunt deja cu gândul la distracție.

Te-ar putea interesa și