Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Regele Charles, posibile semne de boală. Fanii au fost îngrijorați după ce au observat că monarhul are mâinile umflate și roșii

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul său cel mare, Charles, a devenit Regele Marii Britanii. Acesta a fost proclamat rege în cadrul unui eveniment, transmis în direct pentru prima dată în istorie. Imaginile cu Regele Charles au stârnit însă îngrijorare, făcând înconjurul lumii, asta din cauza că, multe dintre fotografii au surprins faptul că mâinile sale erau umflate și roșii.

Potrivit imaginilor, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, avea degetele de la mâini umflate și roșii, ca și cum ar fi degerate, iar, potrivit publicației Daily Mail, un medic a declarat că acest detaliu ar putea fi un indicator privind starea de sănătate a proaspătului monarh.

Apariția Regelui cu aceste mâini vine la doar câteva de zile de când mama sa, regretat Regina Elisabeta, s-a afișat la ultima sa apariție cu mâinile învinețite de la perfuzii. Fanii regali sunt acum îngrijorați că starea de sănătate a Regelui nu este una bună și că, oricând se poate întâmpla ceva grav.

Citește și: Când va avea loc ceremonia oficială de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Sursa menționată mai sus a mai relatat că Regele Charles se confruntă cu această problemă de mulți ani. În anul 2012, acesta a vorbit despre degetele sale în timpul unei vizite în Australia, însă nu a declarat că ar fi o problemă gravă. Cu toate acestea, un medic a dezvălui că acestea ar putea să indice diferite probleme de sănătate, cum ar fi retenție de apă sau, pur și simplu, ar putea să fie cauzate de vârsta înaintată.

„Edemul reprezintă umflarea diferitelor zone ale corpului, ca urmare a acumulării excesive de lichid la nivelul țesuturilor. În general, acesta poate fi observat la nivelul extremităților corpului reprezentate de membrele superioare și inferioare”, a declarat dr. Gareth Nye.

Ultima apariția a Reginei Elisabeta a II-a. Detaliu care a prezis moartea sa

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, Scoția. Ultima apariție a monarhului a fost la întâlnirea cu noul prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, în vârstă de 47 de ani. Aceasta este cel de-al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care deține această funcție.

A fost pentru prima dată în cei 70 de ani de domnie când suverana britanică nu s-a aflat la Palatul Buckingham pentru numirea noului premier al țării, al 15-lea de când Elisabeta a II-a se află pe tron. Din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, regina Elisabeta s-a întâlnit mai întâi cu premierul Boris Johnson, care i-a înmânat demisia, iar apoi a avut o întrevedere cu Liz Truss. De obicei, astfel de întâlniri aveau loc la Palatul Buckingham din Londra, însă starea de sănătate a Reginei i-a determinat să ia decizia ca acestea să aibă loc la Castelul Balmoral din Scoția.

Citește și: Când și unde va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

În imaginile publicate de serviciile regale, se poate vedea cum Regina este vizibil epuizată și slăbită. Aceasta se sprijină pe un baston, în timp ce îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani. Mai mult, aceasta are mâinile învinețite, cel mai probabil de la perfuziile pe care medicii i le-au făcut pentru a o menține în viață. Atunci, însă, mulți au încercat să le justifice prin faptul că Regina Elisabeta avea o vârstă înaintată.

„Regina pare să aibă probleme cu circulația sângelui. Mâinile ei sunt albastre”/ „Mâinile părinților mei erau așa, cred că are legătură cu pielea care devine mai subțire odată cu înaintarea în vârstă, fiind predispusă la vânătăi.”, au scris atunci internauții, după ce au văzut imaginile.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite