Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prințul Harry va regreta ultima conversație cu prințesa Diana pentru tot restul vieții sale. Ce s-a întâmplat în momentul când mama sa a murit

Prințesa Diana împreună cu prințul Harry/ Foto: Instagram
Prințesa Diana împreună cu prințul Harry/ Foto: Instagram

Prințul Harry a vorbit în nenumărate rânduri despre efectul pe care moartea tragică a prințesei Diana l-a avut asupra sănătății sale mintale, dar și despre regretele sale față de conversațiile cu aceasta.

Ducele de Sussex avea doar 12 ani când prințesa de Wales și-a pierdut viața într-un accident de mașină la Paris. În timp ce el și fratele său, prințul William, au dezvăluit povești personale despre prințesa Diana în cei 25 de ani de la moartea ei, aceștia au discutat și despre regretele lor față de modul în care au interacționat pentru ultima dată.

În momentul când a avut loc tragicul accident, cei doi prinți erau în vacanță la Balmoral cu tatăl lor și alți membri ai Familiei Regale. Prințul Harry a dezvăluit într-un documentar din 2017 că regretă profund ultima conversație cu mama sa, deoarece era disperat să încheie apelul telefonic pentru a putea merge afara la joacă.

În documentarul intitulat „Diana, mama noastră”, prinții William și Harry au povestit câteva din amintirile lor cu prințesa Diana, vorbind și despre ultimele întâlniri cu aceasta, atunci când mai era în viață.

„Nu îmi pot aminti exact ce am pus. Dar îmi amintesc că o să regret tot restul vieții cât de scurt a fost apelul. Dacă aș fi știut că este ultima dată când vorbesc cu ea, i-aș fi spus o mulțime de lucruri.”, a declarat prințul Harry.

William a adăugat: „Îmi amintesc că m-am simțit complet amorțit, dezorientat, amețit. Când afli așa ceva, e normal să te simți foarte, foarte confuz. Și te tot întrebi: «De ce eu?». Tot timpul, «De ce? Ce am făcut? De ce? De ce ni s-a întâmplat asta?»”.

Prințesa Diana alături de fiii ei, prințul William și prințul Harry/ Foto: Instagram
Prințesa Diana alături de fiii ei, prințul William și prințul Harry/ Foto: Instagram

Harry a vorbit și despre ziua înmormântării prințesei Diana, care a avut loc la Londra, pe 6 septembrie. „Mama tocmai murise și eu a trebuit să merg mult în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni care mă priveau, în timp ce alte milioane făceau asta de la televizor. Niciunui copil nu ar trebui să i se ceară să facă asta, în nicio circumstanță. În ziua de azi nu cred că s-ar întâmpla acest lucru”, a spus ducele.

De-a lungul timpului, prințul Harry a fost deschis cu privire la problemele cu care s-a confruntat după moartea mamei sale, producând seria de documentare despre sănătate mintală, intitulat „The Me You Can’t See”, împreună cu Oprah Winfrey pentru Apple TV.

În serial, Harry vorbește despre trauma suferită în urma pierderii mamei sale, despre anxietate și atacurile de panică pe care le-a avut de la vârsta de 28 la 32 de ani. Acesta a mărturisit că durerea provocată de moartea prințesei Diana l-a determinat să consume alcool și droguri, pentru a-și masca emoțiile și pentru a „simți mai puțin față de ce simțeam”.

„Eram peste tot, din punct de vedere mental, însă atunci când îmi punea costumul și cravata, trebuia să joc rolul că „o duc bine”, să mă uit în oglindă și să-mi spun «hai să mergem». Transpiram de fiecare dată când plecam din casă și eram pe modul «luptă sau mori»”, a declarat prințul Harry.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite