Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum s-ar îmbrăca prințesa Diana în anul 2022. Cu siguranță nu i-ar lipsi diplomația

Prințesa Diana/ Instagram: princesdianaa
Prințesa Diana/ Instagram: princesdianaa

Garderoba prințesei Diana a fost și va rămâne una dintre cele mai impresionante și discutate din istoria modei. Ținuta ei a fost imortalizată în diverse reviste, prezentări de modă, seriale ale canalului de filme Netflix, fotografii folosite ca tribut în revistele Vogue și până la musicalurile importante.

În urma unei analize amănunțite, Jack L. Carlson, spune că „Stilul ei a fost unul doar al ei”. Aceasta nu era genul de femeie care să urmeze un anume model, ci, în mod contrar, ea era cea care își construia propriul stil și își impunea propriile reguli în modă. Însă, să facem o scurtă analiză și să ne imaginăm cum s-ar îmbrăca prințesa Diana, dacă ar trăi în anul 2022.

Cu mai multă diplomație

Cu siguranță, ținuta prințesei Diana ar fi fost una plină cu accente de diplomație. Fie își alegea ținutele consultând diverși creatori de modă, preluând modele de ținute din țările pe care le vizita sau purtând culori și simboluri asociate cu diverși prezentatori, identități naționale, iar ținutele pe care le purta erau în semn de apreciere și respect față de creatorii de modă și persoanele cu care intra în vorbă.

Prințesa Diana/ Instagram: princesdianaa
Prințesa Diana/ Instagram: princesdianaa

Matthew Storey, mărturisește că prințesa Diana purta haine și piese vestimentare specifice țărilor pe care le vizita, ca un fel de tribut destinat acelor locuitori ți acelei țări. Ca exemplu, după separarea de prințul Charles, în anii 1990, aceasta a optat să poarte o ținută specifică țării Pakistan, într-una dintre vizitele sale în această țară, deci, încă o dată, punându-se accentul pe respectul față de țara respectivă.

Cu alte cuvinte, o altă ținută specifică acesteia, în anul nostru, ar fi fost pantalonii scurți, din material de bumbac, tip sport și un solex, astfel, aceasta susținând și activând calitatea sa regală de a scoate în evidență diverse instituții și activități caritabile ale țărilor pe care le vizita și le susținea.

Ceea ce ne-a învățat prințesa, printre multele activități caritabile și suportul ei față de țările pe care le vizita, este să nu uităm niciodată de susținerea unei mărci, fie că, este vorba de mărci ale unor universități cu prestigiu, diverse echipe sportive sau companii de zbor, pe care nici măcar nu le-am testat până acum.

Este destul de dificil să stabilim, care ar fi fost ținuta preferată a prințesei Diana, în perioada contemporană, însă, avem o soluție, ca urmare a actelor de caritate pe care le desfășura și a încercării ei de conștientizare a situațiilor, cu boli, precum HIV/ SIDA, reflectate în ținutele colecțiilor capsulă lansate, cu ocazia Zilei Mondiale SIDA. S-a pornit de la brand-uri prezente, cum ar fi Maison Margiela până la faimoasa marcă de modă Victoria Beckham, care i-ar fi atras prințesei Diana atenția de prima dată.

În concluzie, prințesa de Wales sigur ar pune accentul pe simplitate, discreție, diplomație, dar și sport, în ceea ce privește susținerea unor mărci sau activități caritabile.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite