Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Murăturilor. Ești pregătit pentru cea mai suculentă zi?

Ziua Internațională a Murăturilor/ Freepik
Ziua Internațională a Murăturilor/ Freepik

Alooo! Este Ziua Internațională a Murăturilor! Ai uitat cumva? Oh, atunci trebuie să te gândești că ești o murătură adevărată. Fii la fel de cool ca și un castravete, deoarece mai este timp destul pentru a molfăi niște murături.

Nu contează cât de mult îți plac cele de tipul castravecior, cele cu mărar, cu lămâie, cu pâine și cu unt, Branston, cornishon, ungurești, polonezi, olandezi sau suedezi, poți fii sigur că aceste delicii sunt mult mai mult decât niște simple gustări.

Este garantat faptul că, acestea nu prea țin cont foarte mult de termenii nutriționali, exceptându-i, probabil, datorită valorii lor moderate de vitamină K, la fel ca și nivelul mare de sodiu. Iar, odată ce ai terminat de mâncat toate sortimentele de murături din borcane, ai putea apoi să bei sucul ce a rămas de la ele. Luați asta, nutriționiștilor!

Citește și: Rețete și utilizări ale castravetelui. Ce beneficii are această legumă asupra organismului nostru

Oricum, dacă ți se întâmplă să fii încă înfometat, deși ai terminat de mâncat, poți recurge la ideea de a avea un Koolickle sau două la desert. Ce sunt acești Koolickle? Nu sunt nimic mai mult decât castraveții care au fost marinați în saramură și suc, rezultatul fiind unul dulce, foarte drag copiilor, însă, în cazul adulților, nu putem spune că sunt mari iubitori ai acestui gust. Deci, poate vom rămâne doar la ideea de murături.

Istoria Zilei Internaționale a Murăturilor

Această zi se sărbătorește pe data de 14 noiembrie, a fiecărui anișor. Murăturile și-au luat denumirea din limba olandeză, de la cuvântul saramură și au devenit foarte populari, înainte cu 4000 de ani, atunci, când, castraveții au fost importați din India, ei neexistând în Europa sau în Nordul Africii înainte. Cleopatra este cunoscută ca, cea care i-a folosit în tratamentul ei personal de înfrumusețare.

Citește și: De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură. Smoothie-urile sunt la fel de periculoase

În zilele noastre, niciun pensionar nu poate pleca fără vreun borcan de murături, în anumite zone ale lumii, în timp ce, graviduțele le combină cu înghețata, pe timpul sarcinii, acest obicei de a mânca fiind unul normal denumit ca, pofta bizară de a mânca a gravidelor.

Cum să sărbătorești Ziua Internațională a Murăturilor?

Cea mai bună modalitate de a sărbători această zi, și sunt sigură că vei fi de acord cu mine, este de a consuma cât de multe murături poți. Le poți consuma direct din borcan, dar dacă vrei să le consumi de pe o farfurie, poți face o supă tradițională poloneză pentru a te încălzi, mai ales, în lunile reci de iarnă. Nu știai de așa ceva? Nu te îngrijora, doar trăiește și învață, și bucură-te, desigur, de aceste delicatese murate.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite