Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură. Smoothie-urile sunt la fel de periculoase

De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură/ Unsplash
De ce nu ar trebui să mănânci niciodată sparanghel pe căldură/ Unsplash

Unele alimente și băuturi ne deshidratează organismul fără să ne dăm seama. În această perioadă, în care temperaturile ajung peste limita normală, iar zilele sunt tot mai caniculare, iată ce alimente trebuie să eviți pentru a rămâne hidratat.

Vara ne concentrăm să ne păstrăm corpul cât mai hidratat și să ne ferim de căldură cât mai mult posibil. Deși încercăm să consumăm alimente care ne sunt benefice pentru organism, ajungem să mâncăm și să bem unele alimente care ne sunt dăunătoare, fără ca măcar să ne dăm seama.

Potrivit unui studiu efectuat de Forbes, există anumite alimente și băuturi pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să-ți păstrezi corpul hidratat cât mai mult posibil.

Sparanghel

Sparanghelul nu te va ajuta niciodată la hidratare. Acesta este un aliment diuretic natural care elimină excesul de apă din organism. Acest aliment are o mulțime de beneficii, prevenind infecțiile urinare, pietrele la rinichi, balonarea și, mai mult, ajută la slăbit pentru că are puține calorii. Cu toate acestea, nu este alimentul potrivit pentru a fi consumat pe timpul verii.

Gustările sărate

Știu, sunt extrem de delicioase, mai ales într-o seară de film cu prietenii. Însă pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare vara. Faptul că acestea conțin multă sare, provoacă corpului tău deshidratare. Mai mult, sarea nu este deloc ideală pentru rinichii tăi, așa că limitarea consumului de sare este important pentru sănătatea ta în general, nu doar atunci când este cald afară.

Citește și: Cum să dormi bine pe caniculă. Zece trucuri pentru un somn liniștit în nopțile fierbinți de vară

Pâine

Deși nu este foarte bogată în sare, pâinea este principalul aliment sărat pe care oamenii îl consumă. Iar dacă am explicat mai sus că în această perioadă sarea și alimentele sărate nu sunt deloc prietenii noștri, iată că din această listă face parte și pâine. Chiar dacă nu reușești să renunți complet la pâine, poți încerca să consumi o cantitate mult mai mică.

Mezeluri

Mezelurile sunt o sursă bogată de grăsimi și, bineînțeles, de sare. Rinichii compensează excesiv atunci când există prea multă sare în sânge și trag apă din alte părți ale corpului, ceea ce duce la deshidratare. Asigură-te că bei multă apă dacă te răsfeți cu câteva mezeluri vara aceasta.

Dulciuri

Zahărul este la fel de dăunător pentru rinichi precum sarea. Aceștia reacționează în același mod, ajungând să deshidrateze organismul. Încearcă să eviți perioada aceasta să consumi dulciuri, mai ales dacă ești pe plajă.

Cele mai bune alimente care ajută la hidratare

Există totuși și alimente care sunt benefice pentru corpul nostru, mai ales vara. Acestea ajută la hidratarea corpului și îți vor da o stare de bine pe tot parcursul zilei. Printre ele se numără castravetele, salata iceberg, ridichile, pepenele verde și roșiile.

De asemenea, băuturile care trebuie neapărat evitate perioada aceasta sunt: cafeaua, alcoolul, ciocolata caldă, băuturile energizante și smoothie-urile. Deși ultimele sunt extrem de sănătoase, consumate vara deshidratează organismul în exces. Mulți oameni presupun că conținutul de fructe și legume din smoothie-uri este o sursă de hidratare, însă nivelul ridicat de zahăr produce opusul hidratării. Astfel, cel mai bun lichid pe timpul verii este cu siguranță apa, iar dacă vrei să o faci mai delicioasă, încearcă să adaugi în ea fructele care vă plac.

Citește și: Care sunt mai sănătoase: conservele de ton sau somonul de la supermarket? Un dietetician răspunde la toate întrebările

Atunci când simțim că ne este sete, corpul nostru este deja deshidratat. Astfel că, încearcă să consumi constant lichide care te vor păstra hidratat și care nu îți vor da senzația de sete. Acesta este cel mai bun mod de a rămâne hidratat pe timpul verii.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite