Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prețul vaccinului anti-COVID ar putea crește. Ce sumă ar avea o doză

Prețul vaccinului anti-COVID ar putea crește/ Pixabay
Prețul vaccinului anti-COVID ar putea crește/ Pixabay

Prețul vaccinului anti-COVID Pfizer ar putea să crească de aproximativ patru ori. O doză va costa de la aproximativ 110 până la 130 de dolari, după expirarea programului actual de achiziții al guvernului Statelor Unite.

Directorul general al Pfizer, Angela Lukin, a declarat că se aşteaptă ca vaccinul, oferit în prezent gratuit tuturor americanilor, de către guvern, să fie pus la dispoziţie fără costuri pentru persoanele care au asigurare privată sau asigurare plătită de guvern.

Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la astfel de creşteri de preţ din cauza cererii slabe de vaccinuri pentru Covid, ceea ce înseamnă că producătorii de vaccinuri ar trebui să majoreze preţurile pentru a îndeplini previziunile privind veniturile pentru 2023 şi anii ulteriori, relatează Agerpres.

Citește și: Un document intern al Pfizer ridică mari semne de întrebare. Gigantul farmaceutic nu își obligă angajații să se vaccineze

Guvernul SUA plăteşte în prezent aproximativ 30 de dolari per doză către Pfizer şi partenerul german al acestuia, BioNTech. În 2023, este aşteptat ca piaţa să treacă la asigurări private, după expirarea urgenţei de sănătate publică din SUA.

„Suntem încrezători că preţul din SUA al vaccinului pentru Covid-19 reflectă eficienţa globală a costurilor şi asigură că preţul nu va fi o barieră pentru accesul pacienţilor”, a spus Angela Lukin.

Nu este încă clar ce fel de acces vor avea persoanele fără asigurări de sănătate la vaccin. Pfizer a spus că se aşteaptă ca piaţa pentru Covid-19 să fie de aproximativ dimensiunea pieţei vaccinurilor împotriva gripei, pe o bază anuală, pentru adulţi, dar că piaţa pediatrică va dura mai mult pentru a se construi, pe baza vaccinurilor date până acum.

Citește și: Radiografiile arată diferențe uriaşe între plămânii pacienților infectați cu coronavirus nevaccinați şi ai celor care s-au imunizat deja. Un medic american explică transformările

Până acum, lansarea în SUA a vaccinurilor de rapel actualizate pentru Covid-19, care vizează atât tulpina originală de coronavirus, cât şi tulpina Omicron, a rămas în urmă faţă de anul trecut, în pofida faptului că mai mulţi oameni sunt eligibili pentru vaccinuri. Aproximativ 14,8 milioane de oameni din SUA au primit o injecţie de rapel în primele şase săptămâni de la lansarea noilor vaccinuri. În primele şase săptămâni ale campaniei de revaccinare din 2021, peste 22 de milioane de oameni au primit a treia vaccinare, chiar dacă doar persoanele în vârstă şi imunodeprimate erau eligibile în acel moment.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite