Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

O băutură delicioasă poate ajuta la reducerea nivelului de tensiune arterială într-o oră, dar și la reducerea osteoporozei

O băutură delicioasă poate ajuta la reducerea nivelului de tensiune arterială/ Freepik
O băutură delicioasă poate ajuta la reducerea nivelului de tensiune arterială/ Freepik

Tensiunea arterială ridicată dăunează arterelor, care se pot bloca și pot împiedica fluxul de sânge către mușchiul inimii. Anumite alimente și băuturi s-au dovedit a avea un impact asupra citirii tensiunii arteriale a unei persoane atât din punct de vedere pozitiv, cât și negativ, cu ajutorul unei băuturi delicioase care s-a dovedit a funcționa rapid.

O tensiune arterială ridicată poate cauza un număr mare de probleme de sănătate serioase, printre care atacuri ale inimii, dar și accidente cerebrale. Interpretarea tensiunii arteriale are două tipuri de numere, și anume, numărul maxim, tensiunea maximă, inima bătând mai repede (presiune sistolică). Al doilea tip vorbește despre cantitatea de presiune din arterele dintre bătăi (presiunea distolică).

Citește și: Ceaiul minune care te scapă de stres. Această plantă relaxează organismul și te poate face să dormi mai liniștit

Ultimele cercetări au ajutat la găsirea unei soluții a acestor boli, care duc și la dezvoltarea osteoporozei, și la îmbătrânirea oaselor. Aceasta soluție este ceaiul de hibiscus.

Ce este ceaiul de hibiscus?

Ceaiul de hibiscus este un ceai de plante, care este conceput din plantele de hibiscus. Cercetările au descoperit că, acest ceai are un număr foarte mare de beneficii, incluzând și lupta cu bacteriile, scăderea nivelului de grăsime din corp, dar și prevenirea unor tipuri de cancer.

Se spune că, ceaiul funcționează destul de repede, cu o cercetare, în ceea ce privește și nivelul tensiunii arteriale, unde efectul e foarte rapid, de 1 oră. Cercetările ne dezvăluie un consum a trei cești de ceai de hibiscus, în ajutarea stabilirii unui nivel corespunzător al tensiunii arteriale.

Acest ceai poate duce la o scădere cu cinci puncte, mai exact, 14% al celor care decedează din cauza acestei boli, cu 9% mai puține atacuri de cord fatale și cu 7% mai puține decese, în total în fiecare an.

Alte beneficii ale consumului de ceai de hibiscus:

  • Un nivel mai scăzut al nivelului de colesterol
  • Îmbunătățește viața ficatului
  • Scăderea în greutate
  • Previne dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer
  • Luptă împotriva bacteriilor

Conform unor studii recente ale Asociației Americane de inimă și a sesiunii științifice a Hipertensiunii, din cadrul conferenței de anul acesta, slăbirea oaselor, dar și osteoporoza sunt datorate unor probleme ce pot apărea la aceia care suferă de probleme cu tensiunea arterială.

Citește și: Cum să ai un sistem imunitar puternic toamna aceasta

Studiul a fost realizat pe niște șoareci, testându-se relația dintre hipertensiune și vârsta oaselor. Cercetătorii au comparat niște șoareci tineri cu o hipertensiune indusă cu niște șoareci mai bătrâni, fără hipertensiune.

Vârsta umană echivalentă a fost stabilită între 20-30 de ani pentru șoarecii mai tineri, iar cea mai înaintată între 47-56. S-a ajuns la concluzia că, șoarecii mai tineri, fără hipertensiune comparați cu cei cu o hipertensiune, au avut o reducere de 24% în fracțiunea volumului oaselor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite