Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cinci motive pentru care alergiile tale sunt mai grave noaptea

Cinci motive pentru care alergiile tale sunt mai grave noaptea/ Freepik
Cinci motive pentru care alergiile tale sunt mai grave noaptea/ Freepik

Cinci motive pentru care alergiile tale sunt mai grave noaptea. Dacă ești una dintre numeroasele persoane care suferă de o serie de alergii sau care dorește să-și țină sub control aceste afecțiuni respiratorii, mai jos am întocmit o listă cu ce anume provoacă apariția acestor afecțiuni și ce anume e bine să faci pentru a le ține sub control.

Poziția de culcat în pat agravează congestia

Gravitatea nu este prietenul tău când vine vorba de alergiile la așternutul din pat. Pentru a preveni deplasarea bacteriilor care se află în nas de a ajunge în zona gâtului, sprijină-te cu niște perne mai înalte. Acestea te pot ajuta în a stabiliza starea congestiei și cea a scurgerii post-nazale pe parcursul somnului.

Camera ta este plină de fragmente de praf și de mucegai

Destul de scârbos, dar adevărat. Aici este zona lor preferată. Este plin de alergeni care pândesc la fiecare colțișor, mai ales în zona în care dormi.

Citește și: Ce trebuie să mănânci înainte de a merge la alergat

Experții recomandă modernizarea camerelor în care stați de fiecare dată când este posibil pentru a limita înmulțirea alergenilor. Aspiră în mod frecvent, folosește tapițerii pentru a acoperi anumite zone și gândește-te și la un purificator de aer.

Câinele tău doarme cu tine în pat

Desigur că, acești prieteni sunt nelipsiți din casele, dar și din camerele noastre. Dar dacă ești alergic la patrupedul tău, dormitul alături de acesta poate face mai mult rău decât bine.

Părul și mătreața cățelului se poate acumula pe podeaua sau pe mocheta din cameră, ceea ce va duce la o aspirare frecventă, mai ales, dacă îi permiți să petreacă timp în camera ta.

Ai dat de niște polen în interiorul casei

Dacă nu este vorba de alergenii din camera ta, care îți provoacă starea de alergie atunci, poate fi vorba de fragmentele de polen pe care le-ai putea aduce în camera sau în casa ta. Polenul se poate depune pe pielea, părul sau hainele tale, deci pentru a scăpa de ea, fă o baie și ia niște pijamale curate înainte de a te băga în pat.

Citește și: O băutură delicioasă poate ajuta la reducerea nivelului de tensiune arterială într-o oră, dar și la reducerea osteoporozei

Ești doar tu și cu strănuturile tale

Pe parcursul zilei, ai atâtea de făcut, încât pentru câteva momente, poți uita cu adevărat de alergiile tale. Noaptea, când există mai puține lucruri care să-ți distragă atenția, aceste alergii pot să nu aibă somn și să se simtă puțin indispuse.

Dacă observi că, aceste simptome nu se mai potolesc, pe parcursul nopții, încearcă să iei niște medicamente destinate acestei afecțiuni, atât pe cale orală, cât și cale nazală, cazul spray-urilor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite