Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să mănânci înainte de a merge la alergat

Ce trebuie să mănânci înainte de a merge la alergat/ Freepik
Ce trebuie să mănânci înainte de a merge la alergat/ Freepik

Seria de exerciții efectuate înainte de a lua micul dejun pot fi extrem de benefice, nu doar pentru sănătatea ta, dar și pentru organismul tău. Momentul consumului de mâncare ne poate afecta cantitatea de grăsime pe care organismul nostru o arde, printr-o serie de modalități, cum ar fi cele care implică exercițiile fizice sau mersul la alergat.

Conform sportivilor și a oamenilor de știință, momentul în care ne luăm masa ne poate afecta performanța. Unul dintre acele momente evidente este atunci când mănânci sănătos, ca o primă dată, iar apoi, vei avea niște niveluri ridicate de zahăr în sânge, iar mușchii vor folosi acest zahăr ca și un combustibil.

Citește și: Ce este postul intermitent. Tot ce trebuie să știi despre această metodă care te scapă de kilogramele în plus

Dacă nu ai consumat de fel mâncare, atunci, mușchii vor fi nevoiți să se bazeze pe carbohidrații din corp, cei stocați sau pe acele rezervoare mai mari de grăsimi. Totuși, arderea grăsimilor are nevoie de o serie de etape metabolice suplimentare pentru a putea fi disponibil din punct de vedere energetic.

Ceea ce știm este că, organismul are acea nevoie continuă de a accesa grăsimile, ca sursă principală de combustibil atunci când exercițiile fizice sunt mai moderate. Oamenii de știință au stabilit că, celulele adipoase produc, într-un mod constant, dar și elimină o mai mare varietate de substanțe, care ne-ar influența sistemele și organele din corp.

Citește și: De ce transpirăm noaptea. Organismul ne avertizează cu privire la posibile probleme de sănătate

Mai mult, postul înainte de antrenament ne va accelera pierderea în greutate. Mâncarea înainte de exercițiu face ca, bărbații să ardă mai multe calorii decât femeile pe parcursul unui antrenament. În altă ordine de idei, potrivit doctorului Thompson, dacă privim astfel situația, atunci, strămoșii noștri ar fi fost nevoiți să consume o mare cantitate de energie, printr-o activitate fizică pentru a putea vâna și aduna mai multe alimente. Așa că, ar fi mult mai potrivit să nu se consume deloc mâncare înainte de efectuarea unui exercițiu fizic.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite