Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cât de benefic este laptele de migdale pentru sănătate. Motive pentru care ar trebui să-l consumi zilnic

Cât de benefic este laptele de migdale pentru sănătate/ Pixabay
Cât de benefic este laptele de migdale pentru sănătate/ Pixabay

Laptele de migdale a devenit cea mai populară opțiune de lapte pe bază de plante, cu vânzări de aproape 1,5 miliarde de dolari doar în 2020. Opțiunile de lapte pe bază de plante sunt acum disponibile la toate cafenelele și magazinele din toată țara.

Începând din anul 2012, vânzările de lapte de migdale au crescut cu peste 60% pânâ în prezent, iar unul din cinci americani spune că ar consuma mai puține lactate din motive de sănătate, potrivit grupului de cercetare pentru consumatori Mintel, potrivit health.com.

Valorile nutriționale ale laptelui de migdale

O porție de 8 uncii de lapte de migdale neîndulcit oferă 11 grame de grăsimi bune, 5 grame de proteine ​​vegetale și doar 3 grame de carbohidrați, fără zahăr adăugat. O porție de 1 cană oferă 6% din valoarea zilnică pentru fier și 4% pentru potasiu.

Citește și: Camforul – leacul bunicii pentru răceli și gripe

Dar dacă un produs este fortificat (adăugarea de nutrienți care nu sunt în mod natural acolo), conținutul de vitamine și minerale al laptelui de migdale poate varia considerabil.Principalul motiv pentru care oamenii aleg laptele vegetal este acela de a evita produsele lactate, fie din cauza unei alergii sau sensibilității la lactate sau din dorința de a consuma o dietă pe bază de plante.

Multe mărci de lapte de migdale au adăugat zahăr

În ceea ce privește laptele de migdale îndulcit, inclusiv arome precum ciocolată și vanilia, cantitatea de zahăr adăugată variază și în funcție de marcă.O cană poate furniza până la 12 grame de zahăr adăugat, echivalentul a 3 lingurițe – adică jumătate din limita zilnică recomandată pentru zahăr adăugat pentru femei, pe baza ghidurilor Asociației Americane de Inimă.

Fă-ți propriul lapte de migdale

Poți face lapte de migdale acasă. De obicei, rețetele de lapte de migdale de casă necesită o parte migdale și trei părți apă. Dar pentru a-ți determina propriul raport optim, poți să cumperi bază de migdale și să adaugi apă.

Citește și: Fructul perfect, avocado. Lucruri pe care, probabil, nu le știai despre acest fruct miraculos

Este posibil să găsești aditivi nedoriți, inclusiv conservanți. Gume și uleiuri, precum uleiul de floarea soarelui. Mulți clienți au fost surprinși să găsească suplimente pe care nu se așteptau să le găsească în laptele de migdale scump. Dar din nou, nu există o formulare standard, motiv pentru care citirea listelor de ingrediente este esențială.

Cum să alegi laptele de migdale potrivit

Cel mai bun sfat este să cauți mărci cu ingrediente simple și recunoscute. Dacă o porție de lapte de migdale echivalează cu o porție reală de migdale, depinde de produs. Dar chiar și opțiunile mai puțin concentrate pot oferi unele beneficii, cum ar fi să te ajute să reduci consumul de alimente de origine animală.

Cum se folosește laptele de migdalePoți să adaugi lapte de migdale în cafea sau smoothie-uri. Laptele de migdale neîndulcit poate fi folosit și în mâncăruri sărate, cum ar fi supe cremoase, sosuri, piure de conopidă sau cartofi.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite