Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

7 semne care te anunță că ești extrem de fertilă

7 semne care te anunță că ești extrem de fertilă/ Freepik
7 semne care te anunță că ești extrem de fertilă/ Freepik

Fertilitatea poate fi considerată un subiect tabu. Atunci când suntem adolescenți, să auzim o bună prietenă că este însărcinată, poate fi cea mai proastă veste. Când suntem la începutul anilor 20+, ne luăm toate măsurile de prevenție pentru a evita o sarcină nedorită. Apoi, dinadins, încercăm să rămânem însărcinate, să dăm naștere unui copil, iar problemele legate de fertilitate sunt tot ceea ce ne preocupă. Ne dorim să fim extrem de fertile pe cât este posibil.

Deci, cum puteți spune (dincolo de ideea de a fi evidente) cât de fertile sunteți și dacă sunteți sau nu gata să fiți? Mai jos, sunt câteva semne că ești fertilă, iar una dintre ele e legată de vârsta la care veți avea ciclu menstrual. Dar vor exista și alte elemente, direct din gura experților medicali și a studiilor, care vă pot surprinde cu adevărat.

Vârsta

Sunteți la începutul anilor 20+ (vârsta de fertilitate maximă, în ceea ce privește o femeie, fiind de aproximativ 20-24 de ani), conform Dr. Aaron Styler, un endocrinolog de top pentru reproducere și director co-medical al CCRM, Boston. Ca și în cazul altor afecțiuni din lumea medicinei, intervalul de vârstă pentru fertilitate maximă nu este același pentru toate femeile și poate fi variabil. Odată cu înaintarea în vârstă, fertilitatea scade treptat.

Citește și: Cinci sfaturi care te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede. Un medic specialist în fertilitate a explicat totul

Menstruație regulată

Aveți o menstruație regulate. Toate femeile ar trebui să aibă menstruații semi-regulate, în caz contrar, poate fi o problemă. Dar dacă sunteți una dintre acele persoane, care aveți un ciclu menstrual regulat, acesta este doar unul dintre semnele că sunteți extrem de fertilă, potrivit Medical News Today.

Simptome premenstruale

Aveți simptome premenstruale (PMS). Nu ne place să luăm în considerare acest aspect, dar a avea simptome de PMS arată faptul că, corpul tău funcționează așa cum este programat. Asta înseamnă că ești fertilă. De fapt, un studiu în evoluția și comportamentul uman a descoperit că, femeile sunt mai predispuse să întrețină relații sexuale în acele zile în care sunt cele mai fertile.

Genele

E nevoie să ai genele potrivite. Atunci când se gândesc la propria fertilitate, multe femei se vor referi la ușurința sau la dificultatea de a rămâne însărcinate a unora dintre rudele lor apropiate de sex feminin (de exemplu, mama și/ sau surorile). Unii pacienți se vor întreba: „Există semne că am fertilitate normală, fertilitate peste medie sau că sunt hiperfertilă?”. „Din păcate, este dificil să estimăm cu exactitate cât de fertilă (probabilitatea de a rămâne însărcinată în fiecare ciclu menstrual) este o femeie bazată pe istoricul familial sau pe simptome”, declară Styer.

Mucus cervical

Există o credință în rândul multor femei că, odată cu creșterea mucusului cervical, în jurul perioadei de ovulație sau a ciclurilor menstruale regulate sunt semne de fertilitate normală și/sau hiperfertilitate. În realitate, nu există simptome sau semne de hiperfertilitate sau că cineva are o fertilitate normală.

Citește și: România, pe primul loc în UE la nașterile din mame minore. Ce măsuri s-au luat pentru a preveni acest lucru

Fără bufeuri

Nu vă confruntați cu bufeuri frecvente. În schimb, femeile cu bufeuri frecvente și menstruații care apar la intervale de timp mai mici de 24 de zile, pot fi expuse riscului de reducere a numărului, a calității ovulelor și de fertilitate sub medie (subfertilitate). Caz în care o femeie are probleme de fertilitate, se poate întâlni cu un specialist în fertilitate (endocrinolog reproductiv) pentru o testare.

Impact major asupra ciclurilor altor femei

Cu toții am auzit de acele situații în care fetele care trăiesc în imediata vecinătate ajung să-și regleze ciclurile. Acest lucru se datorează, de fapt, feromonilor. Dacă ai o putere suficientă, ele afectează ciclul altor femei, ceea ce înseamnă că, probabil, ești destul de fertilă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite