Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cinci sfaturi care te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede. Un medic specialist în fertilitate a explicat totul

Cinci sfaturi care te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede/ Pexels
Cinci sfaturi care te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede/ Pexels

Aducerea pe lume a unui copil este mai mult o artă decât o știință, însă există câteva schimbări pe care trebuie să le faci în stilul tău de viață pentru a-ți crește fertilitatea. Iată cinci sfaturi care te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede, potrivit unui medic specialist în fertilitate.

Medicul Michael Eisenberg a explicat că problemele de fertilitate pot fi o sursă majoră de frustrare și anxietate. Potrivit publicației Mirror, unul din șapte cupluri din Marea Britanie întâmpină probleme atunci când vine vorba de a concepe un copil. Unul dintre principalii factori pentru acest lucru este vârsta. Jumătate dintre femei se gândesc să aducă pe lume un copil după vârsta de 30 de ani, astfel că, calitatea ovulelor și a spermatozoizilor scad în timp. Cu toate acestea, câteva mici schimbări în stilul de viață pot fi foarte importante și vor spori șansele unei femei de a rămâne însărcinată.

În timp ce pentru unii oameni sarcina poate apărea din întâmplare, pentru mulți este o problemă și necesită o schimbare în viața lor, o dietă mai atentă și relații intime mai dese. Medicul Michael Eisenberg a prezentat cinci sfaturi care vor ajuta femeile să rămână mai repede însărcinate.

Întreținerea relațiilor intime o dată la două zile

Relațiile intime realizate pentru procreare, mai degrabă pentru plăcere, aduc doar stres. De obicei, cuplurile țin un calendar de fertilitate și întrețin relații intime doar în cele mai fertile zile, însă acest lucru nu ajută. „Studiile arată că acele cupluri care întrețin relații intime o dată la două zile au mai multe șanse de a concepe un copil decât cele care întrețin relații intime mai rar. Cuplurile nu trebuie să mai privească acest lucru ca pe o obligație. Trebuie să încerce să facă din experiență una cât mai plăcută”, a declarat Michael Eisenberg pentru Mirror.

Evită fast-food-ul

Dacă încerci să faci un copil este obligatoriu să eviți mâncarea de la fast-food. Studiile au arătat că prezența grăsimilor „rele” din aceste alimente au dus la testiculele disfuncționale la bărbați și la un număr scăzut de spermatozoizi. În timp ce, la femei, această dietă poate elimina nutrienții esențiali care stimulează fertilitatea.

„Aportul de grăsimi din aceste alimente a fost asociat cu niveluri mai scăzute de fertilitate. Alte cercetări au descoperit că o dietă bogată în Omega-3, proteine din legume, cereale integrale, carbohidrați cu glicemie scăzută, lactate și fier sunt asociate cu o șansă mai mare de a rămâne însărcinată. O dietă sănătoasă cu multe fructe și legume, carbohidrați complecși, proteine ​​și grăsimi sănătoase este cel mai bun mod de a-ți pregăti corpul pentru a concepe un copil”, a mai declarat medicul specialist în fertilitate.

Ajută spermatozoizii să ajungă la ovul

Deși pare puțin ciudat, spermatozoizii au uneori nevoie să fie ajutați pentru a ajunge la ovul. Punerea picioarelor în aer, ca într-o poziție de yoga, nu doar că te va ajuta să te simți mai bine după actul penetrării, dar este și o metodă folosită încă din antichitate care ajută spermatozoizii să ajungă mai mult la ovul.

„Când spermatozoizii sunt ejaculați, intră rapid în mucusul cervical, ceea ce îi ajută să se deplaseze prin sistemul reproducător. Milioane de spermatozoizi trebuie să intre în colul uterin. Astfel încât sute de spermatozoizi să poată pregăti calea pentru „spermatozoidul tată” care va fertiliza ovulul. Cu toate acestea, de multe ori, mai puțin de 1% din spermatozoizi ajung la ovul. Există dispozitive disponibile pentru a fi folosite acasă, care, atunci când este folosit în timpul actului, poate direcționa spermatozoizii către colul uterin și este conceput pentru a-i păstra pe aceștia înăuntru și pentru a maximiza șansele de concepție naturală”, susține medicul Michael Eisenberg.

Ai grijă la lubrifiant

Atunci când cuplurile încearcă din greu să conceapă un copil, ei apelează în mod regulat la un lubrifiant pentru a le ușura actul. Însă mulți lubrifianți obișnuiți pot afecta șansele de fertilitate.

„Un lubrifiant vaginal pe bază de apă poate reduce mișcările spermatozoizilor datorită compoziției chimice. Specialiștii recomandă folosirea uleiului mineral, a uleiului de canola sau a lubrifianţilor pe bază de hidroxietil atunci când este necesar”, spune dr. Eisenberg

Încearcă să nu te stresezi

Situația poate fi una stresantă, mai ales atunci când se încearcă din greu obținerea unei sarcini. Cu toate acestea, acest stres nu numai că este unul inutil, dar poate reduce și fertilitatea.

„Încercarea de a rămâne însărcinată poate deveni stresantă și, la rândul său, aceasta poate face mai dificilă conceperea. Stresul poate afecta partea din creier numită hipotalamus, care reglează hormonii și ciclul menstrual. Acesta vă poate face să ovulați mai târziu decât de obicei sau ar putea face să nu ovulați deloc. Nu te lăsa acaparată de stres. Încearcă yoga sau meditația pentru relaxare și, cel mai important, vorbește cu partenerul tău. Sunteți împreună în asta și vă puteți oferi unul altuia sprijin vital în călătoria voastră de a concepe un copil”, spune medicul.

Ce se întâmplă dacă nici aceste sfaturi nu funcționează?

Dacă încerci să rămâi însărcinată deja de peste un an, ar putea exista problemele legate de infertilitate. Deși acest lucru poate fi îngrijorător, un medic specialist vă poate ajuta să găsiți o cale prin care să obțineți sarcina mult dorită.

„Dacă ai încercat deja să concepi și totul a fost fără succes, chiar dacă ai făcut totul bine, atunci ar putea exista probleme fiziologice în joc. Unele femei nu ovulează din cauza unor afecțiuni precum sindromul ovarian polichistic, rezerve ovariane diminuate, probleme hormonale, menopauză prematură, obstrucție a trompelor uterine, endometrioză sau anomalii fizice în uter. În același timp, infertilitatea masculină se poate datora lipsei de spermatozoizi, anomaliilor spermatozoizilor sau problemelor de mișcare a spermei. Problemele la nivelul testiculelor din cauza unei leziuni, cancer, intervențiile chirurgicale, blocajele sau infecțiile pot, de asemenea, influența calitatea spermei. Unii bărbați pot avea probleme de ejaculare sau nu produc suficienți hormoni pentru a produce spermatozoizi”, a mai spus medicul Michael Eisenberg.

Te-ar putea interesa și