Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum te ajută lumânările parfumate pe plan spiritual

Cum te ajută lumânările parfumate pe plan spiritual/ Freepik
Cum te ajută lumânările parfumate pe plan spiritual/ Freepik

În această eră contemporană, ajungem să ne petrecem foarte mult timp în interiorul casei, lucrând pe calculator și laptopuri, sau vizionăm televizorul și ne jucăm jocuri video. Expunerea corpului nostru la lumina artificială și la un zgomot foarte ridicat și continuu, ne poate distruge ciclul de somn, starea de spirit, dar și nivelul de energie. De aceea, este foarte important ca mediul nostru să fie cât mai confortabil, plăcut și relaxant. Lumânările parfumate ne pot ajuta pe acest plan.

Aromele pe care le au lumânările parfumate pot avea o putere mai mare decât puterea ta de imaginație, fiind un portal către amintiri, experiențe și o serie de emoții. Sistemul nostru senzorial este într-o legătură foarte strânsă cu centrul emoțional al creierului nostru. Dacă aceste lumânări sunt folosite așa cum trebuie, ne pot îmbunătăți starea de spirit, procesul de concentrare, capacitatea de învățare și ne pot oferi și un boost bogat de energie. Mirosul pe care îl au acestea, contribuie la consolidarea încrederii în sine și ne face să ne simțim mai relaxați și mai stăpâni pe mediul în care ne aflăm.

Citește și: Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor

Unul dintre studiile realizate în anul 2017 a sugerat că, expunerea individului la un anume miros, pe timp de proces de învățare și expunerea aceluiași individ și pe timp de somn, contribuie la rememorarea mai bună a informației.

Desigur, te întrebi cum te poate ajuta o lumânare parfumată în procesul învățării? De exemplu, iubitorii de cafea – își revin din somn cu o simplă aromă a boabelor de cafea, aceasta având un efect puternic asupra creierului nostru.

Cum funcționează procesul de învățare?

Elementele chimice din creierul nostru poartă denumirea de factori de creștere, iar acești factori ușurează rezistența și formarea unor conexiuni. Conform neuroștiinței, prezența acestor factori poate fi sporită, ceea ce ne duce cu gândul la apelarea la diferite metode a învățare, dar și o serie de trucuri pentru a ne ușura procesul de reținere.

Cum te poți folosi de miros pentru a învăța?

Față de alte simțuri, cele care necesită pe puțin patru conexiuni neuronale, cu scop de conducere a informației la creier, cel olfactiv are un acces foarte rapid. Totul se petrece atât de rapid, încât, aroma ne pătrunde prin nări înainte ca informația să fie procesată de către creier.

Citește și: Cum au devenit lumânările cea mai adorată decorațiune de casă, în secolul 21

Eucaliptul

Dacă ai un termen limită, care se apropie destul de repede, iar acest eveniment te face să te simți neliniștit, eucaliptul te poate ajuta. O lumânare parfumată de acest tip este exact ceea ce îți trebuie! Pe baza studiilor, s-a demonstrat că, mirosul de eucalipt te poate ajuta să diminuezi stările negative, creându-se un efect relaxant, iar asta ajută la reținerea mai ușoară a informațiilor.

Mirosul de citrice

Legătura dintre mirosul de citrice ajută în procesul productivității. Acest amestec de arome fresh îți conferă un plus de vitalitate și de energie.

Notele de scorțișoară

Caz, în care, a apărut ceva neprevăzut și e nevoie să îți refaci forțele, în urma unei zile pline, aceste note sunt stimulentele potrivite, care contribuie la concentrare.

Aromă de cafea

Reîntoarcerea la apeluri, termene limită și o serie de proiecte este foarte dificil? Lucrurile se pot simplifica, mai ales dacă, ai lângă tine o lumânare cu aromă de cafea. Pune-o în aplicare dimineața și vezi cum îți revin toate simțurile la viață.

Citește și: Cum poți transforma o lumânare în cadoul perfect

Mirosul de vanilie

Doar ca să știi, mirosul de vanilie te poate ajuta să te destresezi și să îți refaci puterile după o zi încărcată. Să nu uiți că, e nevoie de multe pauze pentru a te putea concentra într-un timp îndelungat și pentru a nu se ajunge la o oboseală cronică.

Ca o concluzie, lumânările parfumate îți pot oferi o doză mare de energie, cea de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini toate proiectele și pentru a te putea relaxa cu adevărat.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite