Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Decorarea casei cu lumânări parfumate. Metode inedite prin care îți poți aranja locuința

Decorarea casei cu lumânări parfumate/ Freepik
Decorarea casei cu lumânări parfumate/ Freepik

Decorarea casei cu lumânări parfumate. Lumânările au fost folosite de către oameni, de zeci de secole și puse în casele acestora. Scopul lor inițial era cel de iluminat încăperile pe când nu exista electricitatea. Atunci, nu se folosea ca și obiect decorativ, ci doar ca și obiect de iluminat.

În prezent, lumânările sunt folosite în interiorul caselor din multe alte motive. Unul dintre acestea este influențarea simțului olfactiv și vizual. Mai apoi, conferă o ambianță specială, în camera în care sunt expuse. Rolul lumânărilor parfumate este de a umple camerele cu miresme relaxante. Multe dintre lumânări nu au un parfum extraordinar, dar au un design foarte modern și special, oferind eleganță camerei în care sunt puse.

Citește și: Cum te ajută lumânările parfumate pe plan spiritual

E clar că, lumânările au devenit foarte populare și sunt folosite la orice ocazie specială, cum ar fi zilele de naștere, căsătoriile, recepțiile sau orice alt tip de festivitate.

Sfaturi generale de folosire a lumânărilor

Folosiți lumânările conice, mai ales, pe masa pe care consumați mâncarea. Acestea îi vor conferi eleganță și mult stil. De avut grijă, ca acestea să nu fie parfumate și să nu fie așezate lângă flori care au miros.
Lumânările de diferite înălțimi să fie grupate pentru a crea un impact vizual mai mare. În acest caz, utilizați lumânările stâlp. Atunci când le grupați, aveți grijă ca, mirosurile să fie potrivite pentru a se evita crearea unei miresme mult prea puternice ori mult prea slabe.

Citește și: Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor

Realizați un aranjament pe baza unor lumânări tip pahar de sticlă (candele). Se pot plasa în jurul căzii sau în dormitor pentru o ambianță mai romantică. Lumânările plutitoare le puteți dispune în cadă sau în piscină pentru a se crea o atmosferă plăcută, iar acestea arată și foarte bine într-un grup.

Dacă vă hotărâți să achiziționați lumânări subțiri, gândiți-vă că, acestea pot fi folosite și în alte camere, nu doar expuse în bucătărie. De exemplu, dacă alegeți să consumați mâncarea în sufragerie, aceste lumânări pot fi o alegere minunată, iar atmosfera creată una festivă. Unele lumânări pot fi expuse pe lângă oglindă, reflexia lor creând un efect vizual aparte.

Puteți pune lumânări și pe/ sau lângă un șemineu, scopul fiind o lumină și căldură mai mare. Lumânările de aceeași culoare și dimensiune să le grupați pentru un efect mult mai interesant. Nu vă fie frică și apelați la niște suporturi pentru lumânări. În funcție de tipul ales și de mărimea aleasă, acestea vor conferi casei un aer mai clasic, inovativ sau mai jucăuș. Nu uitați și de varianta de a le pune pe rafturi sau pe pervazul ferestrelor casei. Totodată, puteți pune candele pe marginea scărilor interioare pentru o atmosferă mai modernă și drăgăstoasă.

Citește și: Cum au devenit lumânările cea mai adorată decorațiune de casă, în secolul 21

De Crăciun, optați pentru niște lumânări albe sau roșii. Pentru forme și culori aferente fiecărei sărbători, puteți da dovadă și de puțină imaginație. Pentru Paște, apelați la verde crud, roz și galben.
Întrebarea noastră este, parfumată sau simplă?

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite