Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor

Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor/ Pexels
Cum îți poate influența starea de spirit parfumul lumânărilor/ Pexels

Nu mai e urmă de nicio îndoială că rolul lumânărilor parfumate este de a ne îmbunătăți starea de spirit, dar și de a crea o ambianță cât mai plăcută, mai relaxantă, oriunde am alege să ne petrecem timpul. Prezența lor, astăzi, sub toate formele, dimensiunile și culorile, le transformă pe acestea în niște accesorii perfecte, care ne pot înfrumuseța casa, indiferent de stilul pe care l-am adopta.

Mai mult decât atât, acestea ne pot ajuta să ne transformăm spațiul într-o oază de inspirație și de binedispunere, cu rol de a ne bucura simțurile, nouă, dar și oaspeților noștri.

În funcție de aromele florale, fructate sau de plantele aromatice din care este compusă, lumânarea creează niște stări și emoții pozitive, care ne ajută să eliberăm o cantitate mare de stres și de emoții negative.

Citește și: Cum au devenit lumânările cea mai adorată decorațiune de casă, în secolul 21

Iată o serie de sugestii de lumânări, pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți starea de spirit, dispoziția, dar și emoțiile pe care vreți să le îmbunătățiți:

Fericirea

Portocala aflată într-o combinație cu vanilia, și de altfel, cu zmeura, coacăzele și smochinele, creează o stare de fericire, relaxare și calm.

Concentrarea

Dacă ai un dead-line, care necesită toată atenția ta, atunci, lumânarea cu lemn de santal îți poate stimula procesul de gândire creativă, iar parfumul de ienupăr îți sporește concentrarea.

Boost-ul de energie

Când te vei simți obosită, aprinde o lumânare cu aromă de portocale, ambră sau patchouli, și te vei revitaliza.

Pacea

Dacă vrei să ai parte de pace, arde o lumânare cu violete de Parma. O poți aprinde în timpul unei sesiuni de yoga sau atunci când citești o carte bună lângă ceaiul tău preferat și vei crea, cu siguranță, o stare de pace și de liniște.

Romantismul

Dă startul unei nopți fierbinți, cu ajutorul acestor lumânări pe bază de arome de patchouli, portocale sau trandafir. Ca să oferi și o notă de curaj, adaugă și o lumânare cu parfum de whisky și lemn ars. Cea din urmă, aduce și un strop de masculinitate oricărei încăperi, în care este așezată.

Un somn sănătos

Dacă întâmpini o serie de probleme cu somnul, te poți folosi de lumânările parfumate pe bază de lemn de santal sau lotus albastru, înainte de culcare. Încă ceva, nu uita să stingi lumânările înainte de a adormi sau să le plasezi într-un loc mai sigur.

Citește și: Obiceiuri care te vor face să te simți confortabil toamna aceasta

Reducerea stresului

Cazul în care ești o persoană mai stresată de fel, aprinde lumânări pe bază de trandafir, portocală, lemn de santal sau chiar vanilie. Lemnul de santal este renumit pentru reducerea anxietății și a depresiei.

În concluzie, lumânările pot fi folosite, nu doar pentru a crea o atmosferă de vis în cadrul unei petreceri sau chiar în casa ta, dar și pentru adăugarea unei note speciale evenimentului pe care îl ai sau intenționezi să-l creezi. Oricum luăm aceste lumânări, fiecare zi poate deveni mai luminoasă, mai veselă, datorită acestor micuțe comori înmiresmate.

Te-ar putea interesa și