Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Obiceiuri care te vor face să te simți confortabil toamna aceasta

Obiceiuri care te vor face să te simți confortabil toamna aceasta/ Pexels
Obiceiuri care te vor face să te simți confortabil toamna aceasta/ Pexels

Cum toamna se așterne încetișor și liniștit, iar temperaturile nu vor mai fi atât de prietenoase, vei ajunge să petreci mai mult timp prin casă. Așa că, obiceiurile tale vor fi cele care te vor ține în funcțiune, care te vor face să nu te mai gândești la vremea rece de afară, te vor face să te relaxezi și să te simți confortabil în propria ta locuință.

Citește o carte sau o revistă

Explorarea unei cărți, fie ea educativă, enciclopedică, legată de muzică sau literară, poate fi una dintre cele mai bune variante de petrecere a timpului și de binefacere a sinelui. Timpul petrecut în afara casei va fi foarte limitat, astfel că, acum momentul ca tu să pui mai mult accent pe activitățile din interiorul casei. Poți opta pentru cărți în format fizic sau cele de genul table book, poți merge pe cărți de sezon sau revistele din domeniul tău preferat. Nu e nevoie ca întreaga zi să citești, și știi și tu acest lucru, este de ajuns să citești doar 15-20 de minute din cartea sau revista ta preferată.

Citește și: Cum să ai un sistem imunitar puternic toamna aceasta

Bea ceva cald în fiecare zi

Îți poți crea un obicei din a consuma în fiecare zi câte ceva cald, fie că vorbim aici de o cafea caldă, un ceai cald sau o ciocolată solubilă fierbinte. Poți să dai frâu liber acestui obicei de dimineață sau să-l păstrezi pentru mai încolo, pentru mai spre seară. Momentul zilei, în care dorești să savurezi acest deliciu, te va face să îți schimbi starea de spirit într-un mod deosebit.

Îl poți savura de unul singur sau alături de persoana iubită, la o poveste sau la o discuție mai amplă despre ceea ce vă doriți pe mai departe împreună. Nu uita, stocul să îți fie mereu asigurat, ca să nu duci lipsă nicicând de băuturile preferate. Ca un exemplu, la ceea ce am spus mai sus, toamna ar fi momentul ideal pentru consumarea unor arome dulci, cum sunt și cele cu dovleac.

Aprinde o lumânare parfumată pentru o atmosferă mai plăcută

Ce poate fi mai relaxant decât o lumânare parfumată aprinsă în mijlocul camerei tale sau al sufrageriei? Aceste lumânări sunt descrierea perfectă pentru un loc cozy al casei. Poți aprinde această lumânare și când vine vorba de o baie fierbinte, plină de arome dulci sau atunci când vizionezi un serial sau un film și dorești să consumi și o cafea pe lângă aceasta.

Citește și: Evenimente care au loc în România toamna aceasta

Desigur că, obiceiurile, noi ni le creăm și variază de la o persoană la alta, fiecare individ fiind o entitate unică și diferită pe acest pământ. Așa că, referitor la toamna aceasta, alege să îți creezi o listă simplă de obiceiuri, pe care să le respecți după cum îți dorește inima, dar și după disponibilitatea de timp pe care o poți oferi.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite