ADVERTISEMENT

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sănătate și frumusețe

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sănătate și frumusețe

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit, încă din cele mai vechi timpuri, ca și remediu naturist. Cei mai mulți specialiști sunt de părere că acesta schimbă aciditatea din organism și mai mult, în timp, poate ajuta la vindecarea afecțiunilor.

Iată care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sănătate și frumusețe

Ajută la indigestii și arsuri la stomac

Arsurile stomacale și indigestiile dispar foarte rapid dacă bei un pahar cu apă amestecat cu niște praf de bicarbonat de sodiu. Rolul ei este de a neutraliza acidul gastric, care se regăsește la nivelul stomacului.

Este un remediu pentru rinichi

Totodată, rinichii noștri pot avea ca remediu naturist bicarbonatul de sodiu. Pe lângă faptul că ajută la tratarea unor infecții urinare, un pahar de apă amestecat cu bicarbonat de sodiu consumat în fiecare dimineață te poate ajuta la diminuarea afecțiunilor mai grave de la nivelul rinichilor.

Tratează unele afecțiuni ale pielii

În ceea ce privește afecțiunile pielii, bicarbonatul de sodiu poate fi cel mai bun tratament în a te scăpa de acneea persistentă. Se amestecă o linguriță de bicarbonat cu puțină apă și astfel se va obține o pastă. Aceasta se va aplica în fiecare seară sub forma unei măști de față. Pasta ajută la tratarea rănilor deschise și este foarte eficientă în tratarea infecțiilor.

Previne transpirația abundentă și urât mirositoare

Pentru persoanele care suferă de o transpirație abundentă și urât mirositoare se poate folosi tot bicarbonatul de sodiu. Acesta ajută la prevenirea transpirației excesive și se poate aplica în toate zonele sensibile, fie că discutăm despre palme, tălpi sau zona axilelor.

Ajută la albirea dinților

Una dintre întrebuințările bicarbonatului de sodiu este în albirea dinților, fiind folosită ca și pastă de dinți. Conform specialiștilor americani, acest praf încă este utilizat de multă populație pentru înfrumusețarea danturii. Bicarbonatul ajută la îndepărtarea tartrului, a urmelor de cafea și de tutun, iar cu timpul contribuie și la albirea dinților.

Are un efect de alcalinizare

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu lămâia are un rol foarte puternic de alcalinizare. Au fost realizate câteva studii, conform cărora acest praf ar reprezenta una dintre cele mai potrivite terapii în lupta cu celulele tumorale.

Te-ar putea interesa și