Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai bune tratamente pentru a minimiza aspectul vergeturilor

Cele mai bune tratamente pentru a minimiza aspectul vergeturi/ Unsplash
Cele mai bune tratamente pentru a minimiza aspectul vergeturi/ Unsplash

Vergeturile pot da bătăi de cap multor persoane, însă indiferent de locul și de motivul pentru care acestea au apărut, trebuie să știi că sunt perfect normale. În ciuda a ceea ce vezi pe social media, a produselor care „garantează” că te vor scăpa de vergeturi pentru totdeauna, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Mai joi vei afla care sunt 12 cele mai bune tratamente care te vor ajuta să minimizezi aspectul vergeturilor, confirmate de dr. Arash Akhavan, dermatolog certificat la The Dermatology and Laser Group din Manhattan și membru al facultății la The Mount Sinai Medical Center. Este specializat în proceduri cosmetice neinvazive și minim invazive, precum și în prevenirea și tratamentul cancerului de piele.

De ce apar vergeturile

Potrivit doctorului Akhavan, vergeturile apar atunci când există un moment de creștere rapidă a corpului, de exemplu în sarcină, îngrășare sau creșterea masei musculare. Aceste dezvoltări rapide întind brusc pielea și, la rândul său, provoacă mănunchiurile de colagen de sub aceasta să se rupă. Așadar, atunci când pielea revine la starea sa normală, adică, când încetează să crească, „poate să arate încrețită și căptușită, deoarece nu este susținută de aceeași structură de colagen dedesubt”, spune medicul.

Citește și: Ziua Internațională a Protecției Solare. Vara asta primul lucru pe care ți-l pui în bagaj este crema solară

Având în vedere această cauză, nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că nu există un remediu care să facă vergeturile să dispară complet. „Este literalmente imposibil să scapi 100% de vergeturile tale”, spune dr. Akhavan. Însă, există o mulțime de remedii care te vor ajuta să reduci aspectul lor, prin reconstruirea colagenului din piele cu, având o rutină de îngrijire de care să ții cont.

Loțiunile cu retinol

Pentru că nu există loțiuni și creme speciale pentru vergeturi care să fie aprobate de Food and Drug Administration (FDA), dr. Akhavan recomandă utilizarea unei loțiuni cu retinol, care stimulează producția de colagen și ajută la regenerarea pielii, devenind mai groază ulterior.

Benzile de silicon

Siliconul este un ingredient excelent ajută la minimizarea vergeturilor datorită capacității sale de a netezi pielea. Aceste benzi de silicon te ajută să scapi de cicatrici și este foarte eficientă dacă este folosită un timp îndelungat. Pentru ca rezultatele să se vadă, trebuie să lipiți aceste benzi pe pielea curată și uscată timp de șapte zile, apoi se îndepărtează pentru 24 de ore. Repetați procesul timp ce trei săptămâni, până la șase luni.

Peria pentru corp

Acesta nu este un instrument care să vă ajute să scăpați de vergeturi, însă în combinație cu loțiunea cu retinol va funcționa de minune. Peria ajută la eliminarea pielii moarte și ajută la regenerarea celei noi. Folosiți această perie pe pielea uscată înainte de dus. Evitați folosirea periei dacă aveți eczeme sau rozacee.

Citește și: De ziua internațională a luptei împotriva bolii Lupus am vorbit cu cineva care reușește să trăiască cu această maladie: ”Medicii mi-au spus că trebuie să-mi fac un stil de viață pe care să-l consider normal, dar de fapt nu e normal”

Aloe Vera

Planta Aloe Vera este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru regenerarea pielii. Beneficiile aceste plante asupra țesutului pielii se cunosc de foarte mult timp, fiind o modalitate excelentă de a minimiza aspectul vergeturilor.

Exfolierea

Exfolierea este unul dintre principalii pași pentru a avea o piele moale și sănătoasă. Puteți să folosiți orice timp de scrub, atât din comerț, cât și preparat acasă. Exfoliați-vă corpul cel puțin o dată pe săptămâna și veți vedea în timp cum vergeturile se vor diminua.

Uleiurile

Uleiurile de corp sunt extrem de importante dacă vă doriți să minimizați aspectul vergeturilor. Acesta ajuta la hidratarea pielii și o face mult mai elastică. Unul dintre cele mai eficiente uleiuri în lupta cu vergeturile este uleiul de la Bio Oil. Acesta se absoarbe rapid și conține vitaminele A și E. Ajută la catifelarea pielii oferă o strălucire de durată.

Citește și: Tatuajele – transformare revoluționară din artă în instrument medical. Ar putea detecta bolile şi apariția cancerului. Care sunt riscurile

Masajul

Fie ca apelați la un specialist sau îl realizați acasă, masajul este un tratament eficient în minimizarea vergeturilor. Acesta ajută la întinderea pielii, făcând-o mult mai elastică, astfel că vergeturile se vor diminua. Folosiți un ulei sau o loțiune cu retinol în timp ce masați zona.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite