Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Munților. Lucruri neștiute despre cele mai frumoase creații ale naturii

Ziua Internațională a Munților/ Freepik
Ziua Internațională a Munților/ Freepik

Ziua Internațională a Munților. Falnici, maiestuoși și extrem de frumoși. Munții sunt unele dintre cele mai frumoase creații ale naturii, fiind stâncoși, regali, stând împotriva cerului, de o dimensiune încât pot prinde întregi țărmuri în umbra lor și pot întoarce ravagii ale furtunilor cu laturile lor neclintite.

Istoria Zilei Internaționale a Munților

Stabilită în luna decembrie a anului 2003, Adunarea Generală a Națiunilor Unite, a creat această zi pentru a crește gradul de conștientizare a tot ceea ce fac munții pentru noi. Fie că e vorba de gloria de care se bucură peste tot în lume, sau despre cât de necesari sunt aceștia pentru sănătatea și starea noastră de bine, dar și a florei și a faunei, ziua internațională a munților promovează toate acestea.

Un munte este, în esență, o formă imensă de pământ care se ridică deasupra terenului care îl înconjoară într-o zonă mai limitată, formând, de obicei, un vârf, în partea de sus. În general, munții sunt considerați a fi mai abrupți decât un deal. Munții se formează ca urmare a vulcanilor sau de forțele tectonice ce au loc. Forța poate ridica suprafața pământului la nivel local. Ghețarii, condițiile meteorologice, dar și râurile pot eroda încet munții. Există câțiva munți care au vârfuri izolate. Cu toate acestea, majoritatea dintre ei tind să facă parte din lanțuri muntoase mari.

Citește și: Răul de înălțime. Ce este boala acută de munte și cum o putem evita, fără să ne stricăm vacanța de vară

Ziua Internațională a Munților a fost creată, pentru ca noi să putem îmbrățișa frumusețea și magia munților ce ne înconjoară. Există câțiva munți, cu adevărat spectaculoși, peste tot în lume. Poate ai și avut ocazia să explorezi câțiva. Unii dintre cei mai faimoși munți sunt muntele Kilimanjaro, Fuji și Everest. Pe această dată, de 11 decembrie, apreciem toți munții ce se găsesc în lume. De asemenea, este o zi minunată de a ne gândi la cei ce și-au impus să escaladeze anumite piscuri de munți, dar au ajuns să-și piardă viața. Prin această zi, le putem aduce un tribut.

Munții sunt sursa recreației și a resurselor, acoperiți cu zăpadă, asigurând sporturile extreme pentru cei ce iubesc activitățile sportive și obținerea de minerale pentru cei ce sunt destul de curajoși în a pătrunde în zonele mai stâncoase.

Cum să celebrăm Ziua Internațională a Munților

Ziua internațională a munților poate fi celebrată printr-o suită de bucurie și de momente educaționale. Documentează-te cu privire la munții din zona ta și descoperă tot ce au aceștia mai bun de oferit.
Cei ce sunt iubitori de alpinism, vor găsi o serie de poteci și de locuri secrete pentru a se bucura de măiestria munților. Datorită provocărilor de a se dezvolta, există mereu oportunități în a te bucura de natură și de frumusețile sale.

Citește și: Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta

Poți merge chiar și cu mașina, iar apoi, începi să escaladezi pe jos. Poți, de asemenea, să îți iei bicicleta pentru a urca sau pentru a te cățăra. În ciuda a toate, există foarte multe moduri prin care te poți bucura de locurile spectaculoase ale munților din zona ta.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite