Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta

Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta/ Freepik
Cele mai bune locații unde poți să călătorești iarna asta/ Freepik

Dacă nu ai habar ce poți face în această vacanță de iarnă și dorești să ți-o petreci cu familia, dar într-un mod diferit față de ceilalți ani, când mergeai în stațiuni montane și te relaxai cu sporturi de iarnă, am ales să-ți prezentăm câteva alte locații, în care te vei simți la fel de bine ca și într-o zonă montană.

Aceste destinații sunt unele exotice, deci, cu siguranță, nu te vei plictisi și nici nu vei mai dori să te întorci din vacanță.

Tenerife

Insulele Canare se află printre cele mai potrivite locații pentru o vacanță însorită. Tenerife poate fi unul dintre cele mai atractive zone pentru o vacanță. Având o temperatură medie de aproximativ 20 de grade Celsius, nu vei fi nevoit să porți pulovere, haine groase sau bocanci. Aici, va fi destul să ai un tricou, o bluză mai subțire, o pereche de pantofi sport și niște pantaloni mai subțiri.

Citește și: Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta

Dacă ești un împătimit al zonelor naturale, nu ar trebui să ratezi Corona Forestal. Este una dintre zonele protejate, o zonă de pădure a insulei. Îți poți lua niște bocanci de munte și un echipament potrivit pentru a merge pe piscurile montane ale insulei. Tenerife poate fi un adevărat refugiu, prin cele 4 parcuri naționale, pădurile dense, plajele cu un nisip alb, negru sau auriu.

Sicilia

Sicilia este una dintre destinațiile foarte căutate de către foarte mulți turiști. Iarna poate fi cel mai prielnic moment de a vizita această insulă, fără a fi încurcat de prea mulți turiști, la fiecare colț de stradă. Foarte ușor de accesat, această insulă este curățată de sirocco, un vânt foarte cunoscut, care se poate ridica la niște temperaturi de 20 de grade, pe timp de iarnă.

Pe timp de vară, cozile de turiști sunt foarte lungi, iar atunci, vizitarea acestei insule este aproape imposibilă. Iarna, se poate parcurge însă fără vreo grijă.

Dacă ți se face dor de zăpadă, pe Etna, se creează niște zone unice, acoperindu-se peșterile adânci și crăpăturile de lavă, pădurile de pini transformându-se în păduri alpine. Omătul ajunge să acopere părți din partea de sud, Nicolosi Etna sud sau cea din nord, Etna Nord Piano Provenzana.

Tunisia

Având tot o climă mediteraneană, Tunisia le oferă turiștilor o capitală a soarelui. Această țară se bucură de temperaturi blânde, în jurul a 16-18 grade, pe timp de iarnă, mai ales pe litoral, dar și în centrul Saharei. În această perioadă este o vreme ideală, în care te poți bucura de destinație, fără să te lovești de turiști. În luna decembrie, zona Djerba este cea care te va încânta cu cele 7 ore de soare, și doar 3 zile de ploaie.

Citește și: Cele mai căutate destinații pentru prima vacanță din noul an școlar. Care sunt preferințele românilor

Tunisia are și un patrimoniu destul de bogat și de încântător. Cel mai aparte moment este iarna. Poți face cunoștință cu civilizația română, prin ruinele ce încă mai există, în cele 4 colțuri ale Tunisiei sau poți face o vizită muzeelor din Bardo, Cartagina și Sousse.

Pe timpul iernii, zonele muntoase din nord-vest se îmbracă complet în zăpadă. Deci, nu ezita să descoperi frumusețea locurilor cum sunt Ain Drahem, Tabarka, Beni Mtir, Kef sau chiar Parcul Național El Feija. Nu uita nici de moschei și de cetăți sau de ceramici și de manuscrise.

În ceea ce privește medinele tunisiene, locurile istorice sunt acaparate de viața modernă. În tot acest timp, vei putea admira expoziții de pictură sau vei putea participa la spectacole de medersa.

Te-ar putea interesa și