Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai căutate destinații pentru prima vacanță din noul an școlar. Care sunt preferințele românilor

Cele mai căutate destinații pentru prima vacanță din noul an școlar/ Pixabay
Cele mai căutate destinații pentru prima vacanță din noul an școlar/ Pixabay

O platformă hotelieră a arătat care sunt cele mai căutate destinații pentru prima vacanță din noul an școlar. În preferințele turiștilor se află stațiunile montane și marile orașe.

Cele mai populare destinații din România, în perioada 21-31 octombrie, sunt: destinațiile montane cu 31% din numărul de rezervări (Brașov, Predeal, Poiana Brașov, Sinaia, Bușteni, Bran), marile orașe cu 27% din numărul de rezervări (Sibiu, Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Sighișoara, Iași, Timișoara), stațiunile balneare cu 19% din numărul de rezervări (Sovata, Băile Felix, Praid, Călimănești, Băile Herculane), destinațiile unice cu 14% din numărul de rezervări (Tohanu Nou, Rimetea, Slănic Moldova, Arefu).

Citește și: Modul prin care poți să iei mai multe haine cu tine în vacanță, fără să plătești în plus pentru bagaj

În ceea ce priveşte tarifele, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte în perioada aceasta este de 291 de lei. La acesta se adaugă şi cheltuielile suplimentare: mesele zilnice (aproximativ 150 de lei /masă / familie formată din 2 adulți + 1 copil), intrările la diferite atracții turistice, transportul, potrivit Travelminit.ro.

„Toamna este o perioadă numai bună pentru călătoriile în România, mai ales pentru cele alături de copii. Vremea este în continuare bună, destinațiile sunt mai puţin aglomerate, iar turiștii pot găsi mai uşor locuri libere la cazare. În plus, fiind extra-sezon, prețurile sunt mult mai mici, apar frecvent oferte pentru toate buzunarele., a declarat Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.ro.

În ceea ce priveşte activitățile, parcurile de aventură se numără printre cele mai bune opțiuni de luat în calcul de către părinți. Cu atracții gândite în funcţie de mai multe categorii (vârstă, nivel de pregătire etc.), acestea sunt locul perfect pentru copiii pasionați de aventură, care adoră explorările în natură. O altă idee poate fi o fermă de animale, acolo unde cei mici se pot juca în voie şi pot experimenta o mică parte din viaţa la țară.

Citește și: Unde mergem în vacanță toamna aceasta? 10 destinații pentru o vacanță perfectă

Pentru activitățile indoor, mersul la teatru şi cinematograf se numără printre cele mai accesibile variante pentru întreaga familie. Nici muzeele nu trebuie trecute cu vederea, mai ales că multe dintre ele pregătesc în această perioadă expoziții temporare şi ateliere interactive pentru elevi.

Te-ar putea interesa și