Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Unde mergem în vacanță toamna aceasta? 10 destinații pentru o vacanță perfectă

Unde mergem în vacanță toamna aceasta/ Freepik
Unde mergem în vacanță toamna aceasta/ Freepik

Cu scopul de a vă prezenta cele mai fascinante, de basm, naturale și menite să vă încânte privirea destinații, am pregătit următoarea listă a acestora, care merită să fie vizitate și descoperite toamna aceasta.

Fie că, vorbim aici de persoana iubită, de un grup mai restrâns sau de familie, toate orașele și regiunile selectate vă vor surprinde.

Bruges, Belgia

Cei care ați vizionat filmul „In Bruges”, știți despre ce vorbesc. Arhitectura sa gotică te încântă de la prima întâlnire, deci, nu ai cum să treci cu vederea peste clădirile și să ignori acest oraș. Tot aici regăsim și interesantele canale și putem realiza plimbări în zona lor. Iar dacă iubești dulciurile, trebuie să știi că regiunea Bruges este cunoscută pentru cele mai frumoase piețe deschise, cam până la sfârșit de lună noiembrie, iar cea mai bună idee e încercarea ciocolatei.

Cumbria, Anglia

Când vorbim de Anglia, automat ne gândim la orașul Londra și la vremea nefavorabilă prezentă aici. Cumbria este unul dintre locurile care merită să fie vizitat, mai ales pe perioada toamnei. Natura oferă un spectacol impresionant în acest anotimp și este acompaniată de o sumedenie de lacuri, care conturează peisajul idilic al acestei zone.

Bavaria, Germania

De ce să alegi Bavaria ca și destinație de poveste? Răspunsul pe care îl voi oferi, e legat de totalitatea de festivaluri de bere și vin ce au loc în fiecare toamnă. Nu ai reușit să ajungi la festivalul Oktoberfest? Ei bine, nu e nicio problemă. Acesta e momentul, în care, călătoria în Bavaria te va ajuta să recuperezi ceea ce ai pierdut. Tot un aspect interesant de notat aici, multitudinea de castele.

Perthshire, Scoția

Scoția se numără printre țările renumite datorită naturii sale. Însă, și această zonă, Perthshire, are propriul său farmec. Frumusețea naturii te face să imortalizezi fiecare moment, iar pe perioada toamnei totul este de basm. Ca să îți faci o idee despre cum ar trebui să arate anotimpul toamna, ar trebui să vizitezi această zonă.

Piedmont, Italia

Dacă te numeri printre iubitorii de gastronomie, atunci această zonă este specifică profilului tău de turist. Această regiune, Piedmont, este recunoscută ca deținătoare a unor vinuri excepționale și a unor mâncăruri delicioase. Să nu mai vorbim de varietatea de festivaluri ce se regăsesc aici toamna, iar în ceea ce privește preparatele, întâlnim renumitele trufe cu ciocolată.

Aragon, Spania

Cei mai mulți dintre noi, avem tendința de a asocia Spania doar cu vremea și cu sezonul cald. Însă, aceasta este și o destinație potrivită pe perioada toamnei. Dacă reușiți să ajungeți aici, cel mai interesant punct recomandat este Parcul Național Monte Perdido.

Valea Loarei, Franța

Dacă intenționezi să stai în fața unui peisaj de poveste, alături de persoana dragă inimii tale și cu un pahar de vin în mână, atunci această vale este cea mai bună alegere. Valea Loarei este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, fiind recunoscută pentru viile, pe care neapărat trebuie să le explorezi.

Ahornboden, Austria

Tot o destinație încântătoare este și zona Ahornboden, care se situează chiar în Silver Region, în Austria. Ca să înțelegi mai bine, aceasta se află chiar lângă munții Alpi. Pe când majoritatea oamenilor se opresc în zona aceasta, pe timp de iarnă, acum, va fi ceva mai liniștit, posibil de făcut poze și de imortalizat momente.

Transilvania, România

Era imposibil să nu vorbim și de minunata noastră țară, România. Transilvania reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, pe care le puteți face. Țara noastră este asociată cu Dracula, fapt pentru care, ar trebui să fim destul de mândri. Ca și în restul țărilor, toamna ar putea fi cel mai bun moment de realizat vizite.

Amsterdam, Olanda

Este unul dintre acele orașe, pe care, oricând l-ai vizita, tot frumos ți s-ar părea. Doar că, toamna este mult mai interesant de vizitat, fiind extrem de romantic și potrivit trăirii unei adevărate povești de dragoste. Cu o arhitectură impresionantă, copaci înfloriți și labirinturi de canale, prin care se reflectă lumina, toate acestea te vor încânta de la prima vedere.

Te-ar putea interesa și