Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top 10 experiențe pe care trebuie să le încerci într-o viață

Top 10 experiențe pe care trebuie să le încerci într-o viață/ Unsplash
Top 10 experiențe pe care trebuie să le încerci într-o viață/ Unsplash

Experiențe de neuitat, experiențe ce merită trăite și e nevoie să fie consemnate într-un carnețel de trăiri și activități încercate, măcar o dată în viață. Printre acestea se numără și plimbările cu balonul cu aer cald, sandboarding-ul, privirea luminilor nordice și multe altele.

Potrivit unui top stabilit de către Tripadvisor, acestea sunt cele mai importante experiențe, pe care e păcat să le pierdeți și să nu le gustați, măcar din curiozitatea firii.

Dunele roșii și safari cu cămila în deșert, Dubai, UAE

Dunele roșii din deșertul Lahbab, din Dubai, te întâmpină cu o priveliște nemaiîntâlnită și este unul dintre cele mai perfecte locuri pentru activitățile extreme. Puteți începe cu o plimbare pe aceste dune, apoi, un sandboarding, o plimbare cu ATV-ul și în cele din urmă, să vizitați tabăra al Khayma, inspirată de către beduini, alături de o cămilă. Dacă mai doriți să completați lista de activități, puteți să interacționați cu șoimul, să luați cina la un grătar și să aveți parte de un spectacol live.

Plimbarea clasică pe muntele Machu Picchu – Cusco, Peru

Realizarea acestui traseu sacru poate fi una dintre cele mai interesante drumeții din lume, timp de 4 zile, la Cusco. Asemănat cu un traseu de pelerinaj, este plin de obiective culturale, istorice și naturale, care le oferă turiștilor posibilitatea unei imagini de ansamblu, cu referire la viața incașilor. Este recomandat să vizitați și satele din împrejurimi până să ajungeți pe muntele sacru Machu Picchu.

Plimbare cu balonul cu aer cald – Luxor, Egipt

O idee foarte bună este să vă luați inima în dinți și să zburați deasupra Băncii de Vest a Luxorului, pentru a vă oferi o viziune nouă asupra tot ceea ce înseamnă obiective arhaice. Veți rămâne impresionat de templele vaste și de statuile scăldate în lumina soarelui.

Plimbare cu balonul în Cappadocia – Goreme, Turkey

Ieșind la suprafață din câmpiile Anatoliei, Cappadocia reprezintă un peisaj antic, de basm, care este destul de renumit pentru orașele sale subterane, stâncile înalte și sub formă de fum, pe care le deține. Puteți să vă puneți în pielea zburătoarelor și să vizionați peisajul, din cel mai bun punct de vedere al regiunii, prin intermediul unui balon cu aer cald.

Plaja Blackstone, sărituri de pe stâncă și comori ascunse – Aruba

Fă-te comod, ia-ți inima în dinți și treci la volanul propriei tale experiențe. Inima ta se va simți cea mai activă, cu un proces de pompare a sângelui mai rapid ca niciodată. Terenul accidentat din zona Aruba, te așteaptă să-i fii conducător.

Pădurea luxuriantă – Rotorua, Noua Zeelandă

Aventura de trei ore din această pădure a zonei Rotorua te va face să îmbini atât educația și distracția, cât și conservarea tuturor amintirilor tale la un loc. Vei avea ocazia de a zbura de la 600 de metri înălțime și vei traversa niște poduri ieșite din comun. Această experiență îți poate oferi o nouă perspectivă de a privi natura pădurilor din Noua Zeelandă.

Peșterile Arenales și traversarea râurilor din Puerto Rico – San Juan, Puerto Rico

Puteți avea parte de o zi plină de aventură, cercetând râurile și peșterile din zona Arenales. Experiența vă va da ocazia de a realiza plimbări pe râuri, să vizitați diverse peșteri și să încercați înotul. Ziua o puteți finaliza cu un mic traseu la un izvor ascuns.

Tandem cu parașuta – Sao Paulo, Brazilia

Parașutismul poate fi o experiență clasică, iar realizarea acestui lucru deasupra peisajelor verzi, de deasupra Braziliei, face ca totul să ajungă la un alt nivel. Te vei simți cel mai plin de viață când vei sări de la 12.000 m. Vei simți emoția unei căderi libere de până la 50 secunde, cu viteza atinsă de peste 124 mile.

Aurora Boreală – Tromso, Norvegia

Vizionarea luminilor nordice poate reprezenta visul oricărei persoane și poate fi scopul celor mai multe călătorii. Alături de un fotograf profesionist și un ghid turistic, puteți obține foarte multe informații și veți putea captura cele mai frumoase momente cu Aurora Boreală.

Înotați cu focile în apă – Crystal River, Florida, US

Sunteți bine veniți la bordul navei certificate de Pază de pe coasta din SUA, unde vă veți alătura căpitanului și veți face o călătorie în apele de refugiu ale Golfului Kings. Totodată, veți fi asociat cu un ghid care este expert și care se va afla la fiecare pas cu dumneavoastră.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite