ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Mâncării Taco. Istoria unuia dintre cele mai populare preparate mexicane

Ziua Internațională a Mâncării Taco/ Freepik
Ziua Internațională a Mâncării Taco/ Freepik

Taco-urile sunt echivalentul mexican al unui sandwich. În locul unor felii de pâine, în acest caz, avem foile de tortilla, în interiorul cărora este o umplutură picantă. Oricum o luăm, aceste foi umplute sunt mult mai bune decât un simplu sandwich. Iar această zi este cea mai bună cale de a descoperi acest fel de mâncare!

Istoria zilei internaționale taco

Această zi este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie. Este foarte cunoscută zona din care este originar acest fel de mâncare, însă, primele referințe s-au făcut despre numele acestui produs, în secolul al 19-lea, doar că, nu este foarte sigur acest secol, deoarece conquistadorul Cortez a făcut anumite menționări despre aceste foi de tortilla, încă din anul 1520.

Întorcându-ne în acele zile, acest fel de mâncare avea niște foi de tortilla moi sau înmuiate în ceva, iar cele de astăzi, nu se prea aseamănă cu cele de atunci, fiind mai tari, această rețetă fiind ca o inovație sau o reinterpretare. Cum americanii și-au pus amprenta pe acesta, taco-ul, această mâncare delicioasă, a ajuns să evolueze, să fie preschimbată și să se transforme în ceva mai mult sau mai puțin instituționalizat. Iar de aceea s-a creat și ziua internațională a taco-ului.

Citește și: Băutură și mâncare la preț redus, veselie la cote maxime. Astăzi este Happy Hour Day, sărbătoare născută pe mare și adusă pe uscat

Deși, multe persoane petrec sărbătorirea acestei zile, în fiecare zi de marți, denumită „Marțea Taco-ului”, unii o celebrează doar o dată pe an, cu ocazia zilei dedicate acestei mâncări.

Cum să sărbătorim ziua internațională a taco-ului

Ideea de a te bucura de această zi, este foarte simplă, implicând prepararea, degustarea și pur și simplu, sărbătorirea a tot ceea ce are legătură cu acest taco. Poți încerca și următoarele noastre idei, pentru a te inspira.

Ieși în oraș, la un local cu specific mexican

În această zi, trebuie să faci ca totul să fie cât mai autentic posibil, adică, să găsești cel mai potrivit local pe bază de mâncare mexicană. De preferat, să fie un local sau un restaurant cu o sumedenie de feluri de mâncare bazate pe niște rădăcini mexicane.

Taco-urile degustate la un local mexican sau la un restaurant de acest fel sunt cu totul diferite față de cele ale unui local american. Aceste taco-uri originale vor fi făcute din niște tortilla moi, ci nu aproape prăjite sau coapte, pline de carne.

Carnea folosită în acest taco este cea de pui (pollo), porc (pastor) sau cea de vită (barbacoa). Carnea va fi mai puțin gătită până la perfect și îmbibată în condimente, care să-i redea acel gust de origine mexicană. Deasupra cărnii va fi un sos pe bază de ceapă, coriandru, pico de gallo sau chiar niște felii de ridichi sau castraveți. Și vor fi servite, cu siguranță, cu o limonadă pentru a aluneca mai ușor pe gât în jos.

Caută o petrecere taco cu prietenii

Ziua taco este deseori celebrată printr-o petrecere taco alături de prieteni. Desigur că, activitatea de bază va fi una mexicană, iar mâncarea tot cu specific mexican, bazat pe taco. Prepararea acestora, dar și savurarea lor, este tot parte a distracției.

Citește și: Este micul dejun cu adevărat cea mai importantă masă a zilei? Iată ce spun studiile

Sunt foarte multe combinații posibile când vine vorba de prepararea unui taco, atât acasă, cât și la o petrecere. Începe cu o umplutură de bază, din vită, pui, pește, fructe de mare, fasole sau legume, iar apoi, mixează și amestecă sosurile tale preferate.

 Pentru un gust în plus, încearcă o combinație favorită dintr-o cremă acră de guacamole, salată verde, roșii tăiate felii, ceapă, sos salsa, pico de gallo și brânză pentru a te bucura de un gust demențial.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite