Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Ginului Tonic. Celebrează această zi cu rețeta iconică a lui James Bond

Ziua Internațională a Ginului Tonic/ Freepik
Ziua Internațională a Ginului Tonic/ Freepik

Ziua Internațională a Ginului Tonic. Ginul tonic a fost considerat pentru foarte mult timp o băutură englezească. Ca o bază a listei de cocktail-uri uimitoare, ginul tonic are o mare amărăciune ca și gust, dar se poate domoli cu lămâie și cu zahăr pentru a avea un gust mai savuros pentru majoritatea oamenilor. Fie că, este realizat acasă sau îl comandați la un bar, ginul tonic merită să aibă o zi doar a lui.

Istoria Zilei Internaționale a Ginului Tonic

Ideea acestui cocktail a început de-a lungul domniei companiei britanice din India de Est, în anii 1700. Malaria a ajuns să se răspândească ușor, ușor, în India, așa că, a devenit o problemă. Pentru a trata malaria, George Cleghorn, un doctor scoțian, a descoperit că, chinina, unul dintre ingredientele apei tonice, poate fi folosit în tratarea malariei. Oricum, nu mulți au iubit acest gust.

Așa că, ofițerii britanici din India au început să adauge în anii 1800 apă, zahăr, lămâie, dar și gin la această apă tonică și așa s-a născut băutura de gin tonic. În tot acest timp, apa tonică nu este folosită ca și un tratament împotriva malariei, aceasta conținând mai puțină chinină și fiind mai dulce. Iar în cazul ingredientelor ginului, acesta este realizat din fructe de ienupăr și a fost vândut în secolul al 17-lea Olandei, ca și o cură pentru problemele medicale, cum ar fi guta, calculii biliari, dar și problemele stomacale.

Citește și: Ziua Internațională a Berii, astăzi sărbătorim cea mai veche băutură alcoolică din lume. Care sunt preferințele consumatorilor români

În timp ce există alte referințe în cultura populară, ginul tonic este considerat a fi un cocktail clasic. Ca urmare, s-a stabilit această zi în anul 2011 pentru a se sărbători istoria acestei băuturi. Data de 19 octombrie este cea, în care se celebrează această zi a ginului tonic.

Ziua internațională a ginului tonic este o oportunitate pentru băutorii de gin tonic, în mod regular, pentru a afla mai multe detalii despre băutura lor favorită. De exemplu, ginul din fructe de porumbar este unul dintre cele mai clasice și se face prin înmuierea fructelor acestui copac în apă amestecată cu zahăr și lăsată așa câteva luni. Revoltătorii de porumbar culeg aceste fructe după primul îngheț al iernii, cam prin luna octombrie sau noiembrie, iar apoi, le scufundă în spirt. Le lasă acolo pentru a-și împărtăși aroma cu restul ginului, în următoarele luni.

Cum să sărbătorești Ziua Internațională a Ginului Tonic

Dacă vrei să ai parte de o zi de neuitat celebrând această zi a ginului tonic, atunci, de ce să nu încerci rețeta lui James Bond. Lămâile îi adaugă un gust unic băuturii, care o fac să se distingă de restul băuturilor alcoolice.

Dacă iubești această băutură, poți face cunoscută această zi pe site-urile tale de socializare, folosind hashtagul #ziuainternationalaaginuluitonic. Cei care doresc să simtă gustul acestei băuturi ar trebui să realizeze un tur al ginului tonic. Poți merge la o distilerie (unde sunt foarte multe sortimente) sau poți comanda un kit de degustare de pe internet pentru a te bucura de el în confortul casei tale.

Citește și: Ziua internațională a băuturilor. Cum ar arăta viața noastră dacă nu am bea nimic?

Fiecare zi internațională a ginului tonic adună câte un eveniment organizat în cinstea acestei băuturi. Barurile, cluburile și marile localuri sunt dedicate pentru cinstirea acestei băuturi. Aceste evenimente te ajută să combini iubirea ta pentru ginul tonic cu o muzică fantastică și gustări delicioase.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite