ADVERTISEMENT

Povestea japonezului care a trăit 550 de ani. Secretul longevității sale

Juan Vicente Perez-Mora/ Credit foto: Publico
Juan Vicente Perez-Mora/ Credit foto: Publico

Un bărbat de 550 de ani a fost găsit în Japonia. Pe 17 mai 2022, Juan Vicente Perez-Mora este recunoscut ca, fiind cel mai vechi om în viață validat din lume, la vârsta de 113 de ani și este oarecum ciudat, deoarece în templul Dainichibo din Japonia au găsit un călugăr pe nume Shinnyokai.

Shinnyokai mergea cu un vas plin cu fertilizatoare de plante, dar dintr-o dată a pasat accidental un samurai care trecea și conținutul vasului s-a vărsat chiar asupra războinicului, profund ofensat de furie, l-a atacat pe omul sărac, dar s-a dovedit a nu fi atât de neajutorat apărându-se. Fermierul l-a ucis pe războinic, un păcat teribil care l-a bântuit, așa că Shinnyokai a devenit călugăr pe viață, urmaș al lui Buddha. Între timp, a existat o recoltă proastă în țară și călugărul a suferit de foame, dar a reușit să beneficieze spiritual din situație, potrivit LinkedIn.

Citește și: Adevărul despre Insula Paștelui. Ce mistere ascunde acest loc

Renunțând la confortul creaturilor, inclusiv la mâncare, la vârsta de 96 ani a trecut printr-un ritual de auto-mumificare și a înghețat în meditație timp de mai mulți ani. Călugărul rămâne în templul Dai Nichibo până în prezent, peste 550 de ani, nu este limita, deoarece Shinnyokai este considerat a fi încă în viață.

Dar adepții budismului consideră că este o realitate, adică aici este Shinnyokai în persoană, puteți chiar să meditați cu el. Budiștii cred că călugărul este într-o transă profundă, altfel cum putem explica faptul că trupul nu s-a descompus de mai mult de o jumătate de mileniu Ei bine, un cadavru normal începe să putrezească după doar 24 de ore, în afară de faptul că nu știm cât de bătrân este cu adevărat călugărul, nu are un singur document care să confirme identitatea și data nașterii sale, de exemplu un indonezian numit Umbagotho, potrivit LinkedIn.

Citește și: Tatuajele uimitoare ale unei prințese siberiene, care datează de 2.500 de ani. Desenele au rămas aproape intacte pe pielea sa

S-a pretins că are 146 de ani pentru că s-a născut în 1870. În timp ce în Indonezia înregistrarea oficială a nașterilor a început doar în 1900, de aceea nimeni nu credea în longevitatea incredibilă a bătrânului și a fost considerat un mincinos, dar examinarea documentelor a dovedit că datele au fost autentice. Destul de ciudat pentru persoana care a trăit mai mult de 100 de ani. A fost supus unei proceduri de verificare atât de detaliate, dar nimeni nu are nici o întrebare pentru călugărul de 550 de ani, sau dacă metoda de conservare a corpului călugărului funcționează cu adevărat.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite