Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Povestea omului cu capul gigantic: „A crezut că este sinuzită, apoi fața lui a început să se umfle”

Povestea omului cu capul gigantic/ Daily Mail
Povestea omului cu capul gigantic/ Daily Mail

Romulo Pilapil, în vârstă de 56 de ani, a fost lovit de sinuzită în urmă cu trei ani, iar fața sa a devenit din ce în ce mai mare de atunci.

Tâmplarul a observat că ceva nu era în regulă atunci când ochii lui au început să aibă o senzație de mâncărime și a început să i se înroșească și nasul, în casa sa din Ormoc City, Filipine. Starea lui a început să se îndure, în ciuda faptului că a mers la medici și i-au fost prescrise medicamente. Ultima sa vizită la medici a avut loc în 2018, și de atunci nu și-a mai putut permite să continue să încerce să fie tratat.

Medicii l-au sfătuit să meargă la un spital mai mare din Manila, dar familia nu și-a putut permite să facă acest lucru, potrivit Metro.com.

Nepotul lui Pilapil, John Santos, a declarat: „Ochii lui păreau iritați în acea zi, iar nasul lui era roșu. A avut răceli, așa că toată lumea a crezut că este sinuzită, apoi fața lui a început să se umfle”.

Citește și: Tehnica de tatuare folosită la Auschwitz. Cine a fost cel care a tatuat mii de prizonieri în lagărul morții

Trăsăturile faciale ale tatălui s-au umflat de trei sau patru ori mai mult decât dimensiunea obișnuită, cu buzele, obrajii și ochii ieșind din craniul lui. Pilapil și-a pierdut treptat vederea din cauza umflăturii, ceea ce l-a forțat să nu mai lucreze ca tâmplar. Cei trei copii ai lui Pilapil au fost angajați în timp ce studia, după ce s-a îmbolnăvit. Cei trei au alternativ grijă de tatăl lor, urmând un program, astfel încât toți să poată lucra și studia în același timp.

Soția Domnului Pilapil a luat, de asemenea, un loc de muncă ca măturător de stradă pentru a susține nevoile familiei lor. Santos a adăugat: „Sunt oameni buni care nu merită acest lucru. Sper să poată primi ajutor în curând”, potrivit Metro.com.

Dar familia nu și-a putut permite să-l trimită în altă țară pentru a se trata, iar situația a continuat să se înrăutățească. „Acești trei băieți erau suflete nevinovate, niciunul dintre ei nu avea nimic de-a face cu bande”, a spus Linda. „Familia noastră nu a avut niciodată probleme cu poliția sau cu serviciile sociale. Am fost profesor și întotdeauna i-am învățat pe copiii mei valoarea educației. Nu înțeleg de ce ni se întâmplă acest lucru. Ne-am minat doar de propria noastră afacere. De ce nu putem avea pace? De ce nu li s-a permis copiilor noștri să crească ca alți copii?”, potrivit Headtopics.

Citește și: Motivul pentru care nimeni nu zâmbea în fotografiile vechi. Era imposibil pentru oameni să facă acest lucru

 Pilapil și-a pierdut vederea când ochii săi s-au umflat și a fost forțat să nu mai lucreze, aici, intervenind copiii săi cei implicați și iubitori. Medicii i-au dat lui Pilapil medicamente pentru a trata ceea ce ei credeau că este o infecție, dar în câteva săptămâni umflarea a început și a sfidat toate încercările de a o trata. Tatăl a trei copii a fost rugat să caute tratament la un spital specializat din Manila. Din moment ce ochii lui Pilapil s-au umflat, el a fost forțat să renunțe la munca sa de tâmplar, iar soția sa forțată să ia un loc de muncă ca un curățător pentru a-și întreține cei trei copii.

Te-ar putea interesa și