Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Kanye West nu va mai fi milionar pentru mult timp. Adidas rupe parteneriatul cu celebrul rapper

Kanye West
Kanye West

Producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat marţi că opreşte imediat colaborarea sa cu Kanye West, cunoscut începând din 2021 sub numele de „Ye”, după remarcile cu caracter antisemit făcute de rapperul american în ultimele săptămâni.

„După o analiză aprofundată, compania a luat decizia de a pune capăt, imediat, parteneriatului cu Ye”, a anunţat grupul german într-un comunicat. „Adidas nu tolerează antisemitismul sau orice altă formă a discursului care incită la ură”, au adăugat reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Grupul german a anunţat marţi, de asemenea, că a decis „să pună capăt fabricării produselor” din marca Yeezy a rapperului american. Colaborarea dintre Adidas şi starul hip-hop din Statele Unite a fost multă vreme una dintre cele mai profitabile din industria modei.

Citește și: Artistul Post Malone, internat la spital după ce a căzut pe scenă în timpul unui concert

Dezvoltată din 2014, colecţia de pantofi de sport Yeezy a rapperului a înregistrat un succes fenomenal şi l-a ajutat pe Kanye West să devină miliardar. Relaţiile dintre cei doi parteneri de afaceri s-au degradat considerabil în ultimele luni din cauza mai multor acţiuni sau declaraţii controversate ale starului american.

Ye a fost suspendat pe Twitter după ce a publicat un mesaj în care afirma că îi va ataca pe evrei. Mesajul a fost de atunci şters de pe reţeaua de socializare pentru că încălca regulamentul său de funcţionare.

Rapperul a fost suspendat şi de pe Instagram

Anterior acelor mesaje, rapperul a criticat anumite iniţiative comerciale pe care Adidas le-ar fi luat fără acordul său. Compania germană a anunţat la începutul lunii octombrie că va reexamina relaţia sa comercială cu Kanye West.

Rapperul purtase cu câteva zile mai devreme un tricou pe care era imprimat mesajul „White Lives Matter” la o prezentare de modă la Paris. Acel slogan, utilizat de extrema dreaptă din Statele Unite, deturnează numele mişcării „Black Lives Matter”, care militează împotriva rasismului la care sunt supuse persoanele afro-americane.

Citește și: Cum arată cel mai bătrân supermodel din lume. Are 91 de ani și a pozat nud într-o ședință foto impresionantă

Adidas a reamintit că este „unicul proprietar al tuturor drepturilor de concepţie pentru produsele existente (…) în cadrul parteneriatului”, anticipând astfel o posibilă bătălie judiciară în viitor.

Grupul german a decis, de asemenea, „să oprească toate plăţile către Ye şi firmele sale”. Această decizie va avea „un impact negativ pe termen scurt, ce va fi de până la 250 de milioane de euro în profitul net” al companiei pentru anul 2022.

Săptămâna trecută, casa de modă Balenciaga a decis şi ea să pună capăt colaborării sale cu rapperul american. Kanye West, care a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară, primise deja o interdicţie de publicare pe Instagram pentru 24 de ore în luna martie, în contextul divorţului său intens mediatizat de starleta de reality-show Kim Kardashian.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite