Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Bicicleta dric, noua invenție a unei firme de pompe funebre din Franța. Înmormântările ar putea fi mai „verzi”

Bicicleta dric, noua invenție a unei firme de pompe funebre din Franța
Bicicleta dric, noua invenție a unei firme de pompe funebre din Franța

O antreprenoare de pompe funebre din Franța a pedalat prin Paris recent, pe o bicicletă dric despre care speră că va transforma modalitatea de desfășurare a înmormântărilor în capitala Franței, acestea putând deveni astfel mai „verzi”.

Înmormântările mai liniștite, mai prietenoase cu mediul, reprezintă o tendinţă de nișă, însă în creştere, iar Isabelle Plumereau este de părere că transportarea sicriului cu o bicicletă cargo special concepută în acest sens poate să ofere un caracter mai practic unei înmormântări, relatează Agerpres.

În timp ce bicicletele dric există deja în alte câteva țări, printre care Elveția şi Danemarca, vehiculul ei ar constitui o premieră în Franța, potrivit antreprenoarei de pompe funebre în vârstă de 51 de ani.

Citește și: Cum arată cel mai înalt copac din Amazonia. Arborele are 88 de metri

„Pentru mine, combinarea bicicletei cu dricul este logică pentru că atunci când vorbim despre biciclete în Paris ne referim la mobilitate realizată cu blândețe, iar dacă este o zi în care avem nevoie de blândețe aceea este ziua în care însoțim pe cineva pe care-l iubim către locul său de odihnă veșnică”, a spus Plumereau.

„Toată lumea merge în acelaşi ritm (în spatele unei biciclete dric) şi ne auzim, auzim sunetele naturii din jurul nostru, vântul printre copaci, păsările. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai bun mod de consolare”, a adăugat ea.

Plumereau a declarat că a obținut deja autorizații oficiale pentru utilizarea bicicletei dric – după ce a adaptat-o la regulamentele franceze – şi nu mai are nevoie decât de undă verde din partea asiguratorului său pentru a putea începe.

Citește și: Imagini de groază în Londra. O decorațiune uriașă de Crăciun a distrus totul în calea ei în timp ce se rostogolea pe stradă

Trecătorii aruncau câte o privire la bicicleta dric neagră, din lemn uşor, unii dintre ei arătându-se intrigaţi, deloc convinși. „Este destul de inovatoare”, a declarat Elyes Meziou, în vârstă de 49 de ani, înainte de a adăuga că nu ar dori aşa ceva pentru propria înmormântare.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite