Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Trei minori au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă. Ce pedeapsă primesc agresorii

Trei minori au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă/ Pexels
Trei minori au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă/ Pexels

Trei minori din localitatea Căldărăști – Pogoanele, judeţul Buzău, în vârstă de 9, 10 respectiv 15 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce ar fi omorât un bărbat de 80 de ani pentru a-i sustrage o bicicletă. Fapta ar fi avut loc pe 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localității.

Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Citește și: Cel mai vechi condamnat la moarte din lume va avea dreptul la un nou proces

Cei trei copii au fost identificați de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru Agerpres că cei trei minori nu aveau antecedente.

Citește și: 16 fapte psihologice pe care, cu siguranță, nu le-ai știut până acum

„Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toți din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite