Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

A văzut o femeie stând în noroi într-o stație de autobuz și s-a apucat să facă bănci. Povestea impresionantă a lui James Warren

James Warren/ The Washington Post
James Warren/ The Washington Post

James Warren este una dintre acele persoane care nu folosește, atât de des mașina, pe cât autobuzul. Acesta utilizează transportul public pentru a ajunge acasă, în Denver. De când a ales să nu mai folosească mașina, din anul 2017, James folosește acest transport public, în cazurile în care nu se poate deplasa cu bicicleta sau pe jos.

În timpul călătoriilor sale cu autobuzul, acesta a observat o lipsă a locurilor de așteptare pentru persoanele care merg cu transportul în comun. Totul începe când, în ianuarie, James observă o femeie stând în noroi și așteptând autobuzul, nefiind nicio stație sau vreo bancă pe care să poată sta, relatează The Washington Post.

James spune că situația în care o femeie stă și așteaptă după un transport în comun, este o situație nedemnă față de acea persoană. Așa că, a vrut să facă ceva ca să ajute în această situație și așa a ajuns să construiască o bancă. Pentru a realiza banca, a luat niște resturi de lemn și s-a dus în oraș, în speranța că această femeie și mulți alții nu vor mai suferi de statul în noroi și în picioare. Însă, a realizat că o bancă este mult prea puțină pentru câți locuitori și câte transporturi publice se află în Denver, mai mult de 9000, multe dintre acestea neavând locuri de așteptare sau refugiu, în cazul unei ploi sau a unei vremi năprasnice.

James s-a hotărât să facă atât cât poate pentru orașul său și poate așa va atrage atenția și celorlalte instituții publice ale orașului, impactul său fiind unul mare și de ajutor populației din Denver. După realizarea primei bănci, în luna ianuarie, James a mai realizat încă șapte bănci, pe care le-a plasat în câteva stații din cadrul orașului. La fel ca și pentru prima, a folosit tot rămășite de lemne, pe care le-a găsit, fie în construcții, fie aruncate la gunoi.

Construirea unei astfel de bănci a durat trei ore, iar James a gravat pe fiecare dintre ele „Fii drăguț”, folosind un șablon sau un instrument de ardere a lemnului.

James Warren/ The Washington Post
James Warren/ The Washington Post

Plasarea lor a fost ușurată și de comunicarea cu localnicii, care îi spuneau cât de greu le este să stea în picioare. În felul acesta, el știa unde urmează să fie pusă următoarea bancă. Oricum, unele bănci au fost vandalizate sau furate, așa că procesul i-a fost câteodată și îngreunat.

James era și atunci pozitiv, spunând că, degeaba încearcă unii să-i îngreuneze munca, distrugând băncile pe care le creează, căci el tot o să continue această acțiune. Ba mai mult, va pune în locul uneia și două, doar ca să le arate cât este de invincibil.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite